Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Shipmate tovert heel Rotterdam om in Mondiale Turnhoofdstad

Hollandse turners verwelkomen sporters en bezoekers op WK 2010 vanaf imponerende vlaggenparade voor Ahoy

Alle Nederlandse deelnemers aan het WK TURNEN 2010 in Rotterdams geheel vernieuwde Ahoy heten hun collega's en alle bezoekers van harte welkom. Op een imposante vlaggenparade nodigen zij letterlijk en figuurlijk iedereen uit voor een voor ons land uniek kampioenschap. Iedere Nederlandse turner en turnster toont vanaf het officieel hijsen van deze vlaggen op vrijdag voor de hoofdingang zijn eigen gezicht. De Vlaggenfabrikant Shipmate uit Vlaardingen heeft voor de Nederlandse deelnemers een eigen banier laten ontwerpen. Het is een feest om de portretten van Epke Zonderland, Arjen Butter tot laatste invaller Carlo van Minde en van Suzanne Harmes tot Sanne Wevers zo te zien stralen. Alleen een plaats op het podium kan dit verbeteren.

Aan het WK in Rotterdam doen 68 landen mee. Van al die landen komen er grote vlaggen aan het indoordak van Ahoy te hangen. Voor de ceremonies protocollaire heeft Shipmate aangepaste vlaggen in tweevoud gemaakt. Per discipline mogen maximaal twee turners per land deelnemen. De Rotterdamse binnenstad met 112 banieren en de toegangswegen met 60 masten op 10 locaties benadrukt het belang dat de Maasstad hecht aan dit mondiale toernooi. Bij de hotels van de deelnemers en officials staan ook banieren. Rotterdam wordt op overtuigende wijze andermaal als topsport stad op de kaart zet. Dat kan en misschien moet een opmaat zijn naar ook het WK voetballen in 2018 of 2022 en misschien zelfs naar de OS 2028.

De Nederlandse topturners zijn ongetwijfeld onder de indruk van hun geportretteerde welkomstgroet en vlaggenparade aan medesporters en bezoekers. Andersom geldt dit ook. Bedenker van het project 'Geef de Nederlandse turners een gezicht' is Shipmate. Daarbij is de vlaggenfabrikant geïnspireerd door de Parade des Drapeaux bij de start van de Tour de France. Deze parade werd bedacht door kunstproducent Mothership. Ontwerper van de individuele portretten op doek is Dstruct.

Dit bijzondere project is een initiatief van de organisatie van de WK TURNEN 2010, Rotterdam Topsport en vlaggenfabrikant Shipmate.

Na afloop van de WK zullen de vlaggen met de impressies van de Nederlandse turners en turnsters worden geveild voor een goed doel.




Ingezonden persbericht