Politie Limburg-Noord

Rozenmeisje nu ook in Tros Vermist


Datum: 15-10-2010
Tijd bericht: 13:04
Plaats: Grubbenvorst

Afgelopen zomer werden dankzij een DNA-test en uitgebreid euregionaal politie-onderzoek drie verdachten opgepakt voor (betrokkenheid bij) de doodslag c.q. moord op het Rozenmeisje. Het Rozenmeisje is een nog steeds onbekende vrouw, wiens lichaam op 4 juni 1996 gevonden werd in een bosperceel in Grubbenvorst, nabij het rozendorp Lottum.

Diverse lokale en regionale media brachten de zaak destijds, en ook nu weer, uitgebreid aan de orde. Ook het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde onlangs nog aandacht aan de zaak, maar de tips die binnenkwamen hebben nog niet tot de oplossing van de zaak geleid. De identiteit van het Rozenmeisje is nog altijd niet achterhaald. Inmiddels zijn naast de Politie Limburg-Noord en de Duitse politie in Köln, waar het onderzoek draait, ook politiekorpsen in Polen druk doende te bekijken welke vermissingen er waren rond de tijd dat het "Rozenmeisje" verdween, en of er personen bij zijn die aan het signalement voldoen. Maar ook een oproep in het Poolse opsporingsprogramma 997 bood nog geen uitkomst.

Vanavond besteedt ook Tros Vermist aandacht aan de zaak. De redactie heeft een zoektocht door Duitsland en Polen verricht, op zoek naar antwoorden. De uitzending is te bekijken op Ned. 1 van 21.25 tot 22.25 uur.

Uiteraard worden mensen verzocht die informatie hebben over de zaak zich te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via de onafhankelijke Stichting M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.