Ingezonden persbericht


PERSARTIKEL

Niko inbouw drukknopdimmer dimt probleemloos 2 tot 100 Watt.

Tot vandaag konden lampen met een laag wattage niet zonder vervelende bijwerkingen gedimd worden. Nu heeft Niko dé oplossing: een inbouw drukknopdimmer die zowel gloeilampen, dimbare spaarlampen, laagspanningshalogeenlampen als halogeenlampen (230V) van 2 tot 100 Watt dimt. Ook de dimbare ledarmaturen van Philips© dimt u hiermee probleemloos. Vooruitziend van Niko, want tegen 2012 nemen energiezuinige lampen volledig de plaats van de gloeilamp in.

Met de inbouw drukknopdimmer van Niko dimt u lampen vanaf 2W tot 100W. Dankzij de lage minimum belasting dimt u zonder problemen lage energie lampen zoals dimbare spaarlampen, laagspanningshalogeenlampen en halogeenlampen (230V). Ook het uitgebreid assortiment dimbare ledarmaturen van Philips© zijn hiermee te dimmen.

Deze 3-draads dimmer met faseafsnijding lost heel wat bestaande problemen met dimmers voor energiezuinige lampen op. Lampen zullen niet langer storend flikkeren, wat hun levensduur flink verlengt. Ook het zogenaamde 'geesteffect', waarbij de lamp gloeit of flikkert ondanks de schakelaar uit staat, behoort tot het verleden. Oververhitting van lamp en dimmer is ook niet meer aan de orde. De drukknopdimmer maakt maximaal gebruik van het volledige dimbereik. Een bijkomend voordeel is de langere levensduur van de lampen en een lager energieverbruik.

De dimmer werkt zowel mét als zonder lichtwaardegeheugen. Dit activeert of deactiveert u via de drukknop. De dimmer onthoudt het laatst ingestelde lichtniveau. Zo vermijdt u dat u telkens opnieuw tot op het gewenste lichtniveau moet dimmen en dat het licht onaangenaam fel aanspringt. Het minimum dimniveau is eveneens instelbaar. Zo bereikt u voor élke lamp het absolute minimum.

Deze drukknopdimmer kan afgewerkt worden met alle bestaande Niko afdekplaten zodat hij naadloos in uw interieur past.

De inbouw drukknopdimmer met referentie 310-02801 is vanaf 1 oktober '10 bij de groothandel verkrijgbaar.

Niko nv ontwerpt en produceert vooruitstrevende oplossingen voor elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, domotica, deurtelefonie en videofonie. Wereldwijd kiezen zowel particuliere als professionele klanten voor Niko's kwaliteitsoplossingen wegens het installatiecomfort, het gebruiksgemak en het design.

Niko commercialiseert zijn oplossingen vanuit vestigingen in België, Frankrijk, Nederland, Slowakije en UK, maar ook via distributeurs over heel de wereld.

Meer informatie nodig? Hiervoor kunt u altijd bij Niko terecht.

Niko Nederland

Stephensonweg 6-B, NL-4207 HB Gorinchem

Postbus 260, NL-4200 AG Gorinchem




Ingezonden persbericht