Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vorden - aanrijding fietser                               |

Een 92-jarige fietser uit Vorden is vrijdagochtend 15 oktober gewond geraakt, toen hij bij het oversteken een kleine vrachtauto, bestuurd door een 60-jarige automobilist uit Zelhem, over het hoofd zag.


De man stak rond 10.50 uur op de fiets vanaf de Bleek de voorrangsweg Horsterkamp over. Hij zag hierbij vermoedelijk de naderende automobilist over het hoofd. Deze probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bejaarde man is onder meer met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De weg is daarvoor enige tijd deels afgesloten geweest.

|     |Haarlo - Nepagenten proberen boete te innen               |

Donderdagavond 14 oktober hebben twee mannen op de Borculoseweg in Haarlo zich voorgedaan als verkeersagenten. Zij hielden een 19-jarige autobestuurder uit Eibergen staande met het verhaal dat zij van de verkeerspolitie waren en bezig waren met een verkeerscontrole.


De 19-jarige bestuurder reed rond 18.45 uur over de Borculoseweg richting Haarlo, hier gaven de mannen, die niet in politie-uniform gekleed waren, hem een stopteken. De man moest zijn rijbewijs en autopapieren laten zien. Toen bleek dat hij zijn autopapieren niet bij zich had, gaven de mannen aan dat hij hiervoor een bekeuring kreeg. De nepagenten vroegen de man om de boete direct contant te betalen. De bestuurder vertrouwde het niet waarop de nepagenten op enig moment vertrokken met de mededeling dat hij de bekeuring thuis zou krijgen.


Bij thuiskomst heeft de 19-jarige man de politie gewaarschuwd. Tot op heden is dit de enige melding die de politie heeft ontvangen over deze nepagenten. Als er meer mensen zijn die door dit duo zijn staande gehouden, dan vraagt de politie dit te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900 - 8844.


De politie benadrukt dat verkeerscontroles altijd worden uitgevoerd door geüniformeerde agenten. Agenten in burger, zoals te zien bij Blik op de Weg, zullen zich altijd direct legitimeren. Vertrouwt u een situatie niet vraag dan om legitimatie of bel met de politie.


2010152283

|     |Vorden - 18-jarige man rijdt 34 km te hard met scooter    |

Donderdag 14 oktober heeft de politie op de Hengeloseweg in Vorden het brommerrijbewijs van een 18-jarige man uit Vorden ingenomen. De man reed 34 kilometer per uur te hard.


De man reed met zijn scooter 74 kilometer per uur op het fietspad, terwijl de maximale snelheid voor een scooter 40 kilometer per uur is. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.


2010152061

|     |'s-Heerenberg - Bromfiets in beslag genomen door politie  |

De politie heeft donderdagavond 14 oktober op het Marktplein in 's-Heerenberg een 16-jarige jongen uit 's-Heerenberg staande gehouden voor het rijden op een bromfiets zonder rijbewijs.


Het was bij de politie bekend dat de jongen niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt.


2010152275

|     |Zelhem - Rijden zonder rijbewijs                          |

De politie heeft donderdag 14 oktober tijdens een verkeerscontrole op de Doetinchemseweg in Zelhem een 16-jarige scooterrijdster uit Zelhem bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.


Ze werd door de politie staande gehouden voor het overschrijden van de maximale snelheid. Na controle bleek het meisje niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen haar zijn twee proces-verbalen opgemaakt een voor het rijden zonder rijbewijs en een voor het missen van een spiegel op de scooter. Ze wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.


2010152035


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --