Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Diefstal gereedschap uit bedrijfsbus | |
De politie heeft donderdagavond 14 oktober een 52-jarige vrouw uit Epe en een 42-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van gereedschap uit een bedrijfsauto.


De politie kreeg een melding, dat er was ingebroken bij een bedrijfsauto aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Hierbij was een gereedschapskist en een slijptol weggenomen. De eigenaar had zijn spullen in een auto zien liggen, die naast die van hem was geparkeerd. De bestuurder van die auto had de benen genomen. De eigenaresse van de auto bleek er nog wel bij te staan. Zij werd door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto bleken nog meer goederen te liggen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft deze spullen, onder andere een beamer en mobiel pinautomaat, en de auto zelf, in beslag genomen voor nader onderzoek. Later op de avond kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak bij een woning aan het Sophiaplein in Apeldoorn. Hierbij werd de andere verdachte van de auto-inbraak aangetroffen. Deze 42-jarige Apeldoorner is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


2010152262 en 2010152280

|     |Apeldoorn - Bromfietser met hoge snelheid aangehouden     |

De politie heeft donderdagmiddag 14 oktober een 23-jarige bromfietser uit Apeldoorn aangehouden. De man was met zeer hoge snelheid door het rode verkeerslicht gereden op de Deventerstraat ter hoogte van de kruising met de Vlijtseweg in Apeldoorn en hierna ten val gekomen.


De politie kreeg omstreeks 13:30 uur de melding dat een bromfietser met zijn voertuig onderuit was gegaan, nadat hij met zeer hoge snelheid door een rood verkeerslicht was gereden. Toen omstanders hem hulp wilden bieden, werd de man wild en sloeg om zich heen. Meerdere omstanders hebben de man vervolgens in afwachting van de komst van de politie in bedwang gehouden. De bromfietser bleek niet gewond en is door de politie aangehouden wegens verkeersgevaarlijk gedrag. Hij is overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal op.


2010152164

|     |Beekbergen - Inbraak in vakantiehuisje                    |

Bij een vakantiehuisje op een recreatiepark aan de Hoge Bergweg in Beekbergen is ingebroken. Hierbij werd een televisie weggenomen.


De inbraak werd donderdag 14 oktober ontdekt en gemeld. Er verbleven op het moment van de inbraak geen mensen in het vakantiehuisje. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010152097

|     |Apeldoorn - Snorfietser zonder rijbewijs betrokken bij    |
|     |aanrijding                                                |

Een 13-jarige snorfietser uit Apeldoorn was donderdag 14 oktober betrokken bij een aanrijding met personenauto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Koning Stadhouderlaan met de Arnhemseweg in Apeldoorn. Het 18-jarige meisje dat achterop de snorfiets zat, raakte hierbij licht gewond. De jongen kreeg een boete voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


De hulpdiensten kregen omstreeks 17:30 uur de melding van het ongeval. Een 64-jarige automobiliste uit Emst reed over de oude Arnhemseweg in de richting van de Koning Stadhouderlaan. Aangekomen bij de kruising stond zij stil voor het fietspad. Toen zij in de veronderstelling was dat het fietspad vrij was, trok zij op. Hierbij zag zij toch een snorfiets over het hoofd met als bestuurder de 13-jarige jongen. Achterop zat het 18-jarige meisje. Deze laatste kwam door de aanrijding ten val en had last van haar been. Voor controle is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen kreeg een boete voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


2010152256


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --