Gemeente Rotterdam

15 oktober 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam Maandag 18 tot en met Zondag 24 oktober 2010

Wethouder Van Huffelen stelt cheque van kledinginzamelaar KICI ter beschikking aan Dress for Success

Wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) neemt op maandag 18 oktober om 11.30 uur een cheque van 2500 euro in ontvangst van Stichting Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen (KICI). KICI heeft de prijs aan Rotterdam toegekend omdat zij in deze gemeente in 2009 het grootste aantal kilo's textiel heeft kunnen inzamelen per inwoner. Wethouder Van Huffelen zal de prijs vervolgens gelijk ter beschikking stellen aan Klaas Folkerts, de voorzitter van Dress for Success Rotterdam. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie dat voor gratis representatieve kleding zorgt voor vrouwen zodat ze goed voor de dag komen bij een sollicitatiegesprek. De cheque wordt om 11.30 uur uitgereikt op het Stadhuis, kamer SH 124.

(Voor meer informatie: Mabel Hietbrink, Communicatie Roteb, tel. 06 - 13 72 48 69)

Wethouder Louwes opent 10-jarig jubileum Maritime Logistics and Economics

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) opent op dinsdag 19 oktober om 9.50 uur de conferentie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de postacademische studie Maritime Logistics and Economics (MEL)van de Erasmus Universiteit in samenwerking met de Rotterdam School of Management (RSM). De studie levert een combinatie van theorie en praktijk doordat wordt samengewerkt met o.a. The Port of Rotterdam (PoR); Maersk Line; APM Terminals; BIMCO; DVB Bank, FORTIS Bank; and Europe Container Terminals (ECT).

De conferentie vindt plaats op de SS Rotterdam.

(Voor meer informatie: Ineke Barendregt, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 21 14 en www.maritimeeconomics.com/decennialconference)

Wethouder van Huffelen spreekt bij lunchbijeenkomst WTC Club Rotterdam

Op donderdag 20 oktober 2010 om 12.00 uur spreekt wethouder Alexandra van Huffelen (wethouder Duurzaamheid, binnenstad, buitenruimte) in World Trade Center (Beursplein 37) over Rotterdam en het programma duurzaamheid. Ze zal nader ingaan op de verbindende factoren van overheid, ondernemers en bedrijfsleven in de nieuwe duurzame economie en samenleving. Verder spreekt ze over de ambities van het Rotterdam Climate Initiative. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor de leden van WTC Club Rotterdam. De netwerkorganisatie van ondernemers en betrokken partners van het WTC in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Jan Oeij, WTC Club Rotterdam, tel. 06 - 53 39 39 96)