Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 15 oktober 2010

Autodesk brengt AutoCAD for Mac uit

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft bekendgemaakt dat het eerder aangekondigde pakket AutoCAD for Mac vanaf nu verkrijgbaar is. AutoCAD is een van de meest gebruikte softwarepakketten voor professioneel ontwerp en engineering, en Autodesk brengt met de nieuwe release de krachtige features en functionaliteiten binnen handbereik van ontwerpers die graag op een Mac werken. Autodesk stelt een gratis* 30-dagen trial-versie van AutoCAD for Mac beschikbaar en biedt studenten en onderwijzers gratis licenties aan.

Styles&Wood, een vooraanstaand Engels leverancier van property services aan winkeliers, banken en commerciële organisaties, is een van de ruim 5.000 deelnemers aan de bèta-test voor AutoCAD for Mac. "We hebben met smacht gewacht op een nieuwe Mac-versie van AutoCAD," aldus Andrew Handley, CAD development manager. "We hebben geconstateerd dat AutoCAD for Mac zoveel lijkt op de pc-versie dat de overgang in feite heel gemakkelijk is. AutoCAD for Mac is een zeer krachtige en betrouwbare oplossing gebleken, die ons alle functionaliteiten biedt de we nodig hebben."

AutoCAD for Mac heeft een intuïtieve interface, die Mac-gebruikers zeker bekend zal voorkomen. Het pakket maakt optimaal gebruik van OS X en maakt grafische browsing door ontwerpbestanden mogelijk door middel van Cover Flow, evenals het gebruik van Multi-Touch met Mac notebooks, Magic Mouse en Magic Trackpad. Dankzij de native creatie en editing van DWG-bestanden maakt AutoCAD for Mac optimale samenwerking met leveranciers, klanten en partners mogelijk, ongeacht het platform. AutoCAD for Mac is bovendien geïntegreerd met de webapplicatie AutoCAD WS. Dankzij deze koppeling kunnen gebruikers hun ontwerpen in hun eigen online-workspace uploaden en beheren. Bovendien kunnen ze hun projecten eenvoudig bewerken en delen via een webbrowser of op Apple iOS-apparaten via de gratis AutoCAD WS mobile-applicatie.

Autodesk biedt AutoCAD for Mac gratis aan studenten en onderwijzers aan via de Autodesk Education Community. Op deze site worden zo'n 25 Autodesk-producten ter download aangeboden, dit met het idee dat studenten zich zo optimaal kunnen voorbereiden op hun toekomstige carrière. Autodesk is zich terdege bewust van de populariteit van het Mac-platform onder studenten, en heeft er daarom bewust voor gekozen ook Mac-gebruikers toegang te verlenen tot de software en kennis die professionele ontwerpers iedere dag gebruiken. Studenten en docenten die een commerciële versie van AutoCAD for Mac willen aanschaffen, kunnen profiteren van een aanzienlijke korting.

AutoCAD for Mac is vanaf nu in de Verenigde Staten en Europa verkrijgbaar via resellers, online shops en de site Autodesk.com. Meer informatie en de trial-versie zijn te vinden op www.autodesk.co.uk/autocadformac. De gratis versie voor studenten en docenten is te downloaden via http://www.autodesk.com/pr-mac4students.


---




Ingezonden persbericht