Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bose introduceert Lifestyle(TM) 235 home entertainment-systeem

Edam, 15 oktober 2010 - Bose introduceert vandaag het nieuwe Lifestyle(TM) 235 home entertainment-systeem, het meest geavanceerde Bose 2.1-systeem ooit. Met exclusieve technologieën komen films, televisieprogramma's, sportwedstrijden, games en muziek tot leven met rijk en diep geluid dat iedereen omringt, uit slechts twee zichtbare luidsprekers. Ook beschikt het systeem over het Bose Unify(TM); het integratiesysteemm voor vereenvoudigde installatie en meer gebruiksgemak.

De nieuwe Gemstone(TM) ES-luidsprekerarrays is één van de belangrijkste verbeteringen van het Lifestyle(TM) 235-systeem. Elke array heeft drie drivers, waarbij twee drivers naar voren zijn gericht en één driver aan de zijkant is gepositioneerd. Samen met de Bose TrueSpace(TM) digitale signaalverwerkings-technologie produceren deze nieuwe arrays een breed en nauwkeurig geluidsveld voor een levensechte geluidsweergave uit elke entertainmentbron. Een uit het zicht te plaatsen Acoustimass(TM)-module, die ook wordt gebruikt in de Bose Lifestyle(TM) 5.1 home cinema-systemen, produceert krachtige lage tonen.

Het Lifestyle(TM) 235-systeem is voorzien van de ADAPTiQ(TM) audiocalibratie-technologie voor optimale geluidsprestaties. Deze exclusieve Bose-technologie analyseert de

ruimte en stemt het geluid vervolgens af op de afmetingen, vorm en inrichting van de ruimte. Zo hebben gebruikers meer vrijheid bij het plaatsen van de luidsprekers. Het

Lifestyle(TM) 235-systeem is het eerste 2.1 home entertainment-systeem van Bose dat is voorzien van deze technologie.

Het Lifestyle(TM) 235-systeem bevat verder een geïntegreerde AM/FM-tuner en een dockingstation voor iPod(TM) of iPhone(TM) voor aanvullende entertainmentopties. Dankzij de Bose(TM) link-technologie kunnen andere Bose(TM)-luidsprekers en -systemen eenvoudig worden aangesloten op het Lifestyle(TM) 235-systeem. Hierdoor ontstaat een complete muziekoplossing waarmee gebruikers overal in huis en zelfs buiten, kunnen beschikken over kwaliteitsgeluid voor al hun muziek.

Met het Unify(TM) intelligente integratiesysteem van Bose is heet vrijwel onmogelijk om fouten te maken bij het aansluiten van verschillende entertainmentbronnen. Gebruikers worden met duidelijke stapsgewijze procedures op het televisiescherm begeleid bij de installatie en er worden herkenbare afbeeldingen van de juiste connector en kabel weergegeven. Tevens geeft het Lifestyle(TM) 235-systeem aan welke kabel het meest geschikt is. Dankzij sensoren in de aansluitingen kan het systeem bepalen of een aansluiting goed of fout is. Ook geeft het systeem een bevestiging als een apparaat correct is aangesloten.

De afstandsbediening van het Lifestyle(TM) 235-systeem kan worden geprogrammeerd voor bediening van vrijwel elk entertainmentapparaat, waaronder Blu-ray Disc(TM)-

spelers, satellietontvangers en digitale media-adapters, en is zelfs geschikt voor nieuwe apparaten die in de toekomst zullen verschijnen. De nieuwe programmeermethode sluit veelvoorkomende problemen uit en codes zijn niet nodig. Gebruikers hoeven alleen maar de afstandsbediening van de broncomponent op de console van het Lifestyle(TM) 235-systeem te richten, waarna er duidelijke instructies op het televisiescherm verschijnen. Nadat een aantal knoppen op de afstandsbediening van de broncomponent zijn ingedrukt, programmeert het Unify(TM)-syssteem automatisch de afstandsbediening van het Lifestyle(TM) 235-systeem voor de bediening van de component.

Na installatie, worden alleen de aangesloten bronnen op het scherm weergegeven. Elke bron heeft een begrijpelijke naam zoals 'Blu-ray-speler' of 'Kabelontvanger', in plaats van een cryptische aanduiding als 'HDMI 1' of 'COMPONENT 1'. Met de interface op de afstandsbediening van het Lifestyle(TM) 235-systeem kunnen veelgebruikte opdrachten voor bijvoorbeeld bronselectie en volumeregeling worden geregeld, terwijl minder vaak gebruikte opdrachten desgewenst via het televisiescherm kunnen worden opgeroepen.

Ook is het systeem voorbereid op toekomstige uitbreiding dankzij aansluitingen voor maximaal zes hd-bronnen en een functie voor automatisch upscalen tot de hoogste resolutie die de televisie accepteert, waaronder 1080p via HDMI(TM).

Beschikbaarheid

Het Lifestyle(TM) 235 home entertainment-systeem is vanaf 15 oktober 2010 verkrijgbaar bij geautoriseerde Bose-dealers voor een adviesprijs van ¤ 3495,-.

Meer informatie is beschikbaar op www.bose.nl.

Einde bericht

iPod en iPhone zijn handelsmerken van Apple Inc.

HDMI is een handelsmerk van HDMI Licensing LLC

Blu-ray Disc is een handelsmerk van Blu-ray Disc Association




Ingezonden persbericht