Ingezonden persbericht


Finale Missmulticultureel NL 2010 verplaatst vanwege persoonlijk drama finaliste

Stichting Multico, organisator van het evenement Missmulticultureel NL 2010 is aangegrepen door het trieste bericht dat de vader van één van haar finalisten het slachtoffer is geworden van een ernstig auto ongeluk. Deze kandidate kreeg het trieste bericht binnen dat haar vader in zijn woonplaats in Turkije als gevolg van een auto ongeluk in kritieke toestand is opgenomen in het plaatselijk ziekenhuis. Dit was voor haar de aanleiding geweest om direct contact op te nemen met de organisatie van Missmulticultureel NL en aan te geven dat zij afziet van een verdere deelname aan de finale op 16 oktober 2010 omdat zij ervoor koos naar haar vader af te reizen. De organisatie heeft hierop gereageerd met de mededeling dat zij de Finale op 16 oktober a.s. zal verschuiven naar een datum in december 2010.

Namens het bestuur van Multico heeft haar woordvoerder de heer R. Winter aangegeven dat de organisatie het niet gepast vind om de festiviteiten door te laten gaan terwijl één van de enthousiaste deelnemers aan dit evenement met dit persoonlijk drama is geconfronteerd en zich om die reden genoodzaakt heeft gezien van deelname van de finale af te zien. "Alle kandidaten finalisten hebben hard moeten werken voor een finaleplaats. Het zou oneerlijk zijn om een finalist te straffen voor een dergelijke noodlottige gebeurtenis waar zij geen invloed op heeft. Alle kandidaten horen een eerlijke kans en het respect te krijgen die zij verdienen. Om die reden hebben we besloten om de finale niet op 16 oktober a.s. maar in december a.s. te laten plaatsvinden." Zo laat Rob Winter namens de organisatie weten.

Ook Dony die het evenement een warm hart toedraagt en die een spectaculair optreden zou verzorgen op 16 oktober a.s. begrijpt de beslissing van het bestuur om het evenement te verschuiven. Dony is bezig met de release van zijn nieuwe album, die hij tijdens deze finale wilde promoten en heeft aangegeven zijn nieuwe album via een bekende radio zender te zullen presenteren.