Ingezonden persbericht


ONDER EMBARGO TOT 15 OKTOBER, 17:30 UUR


- PERSBERICHT -

'WRECK' WINNAAR FILMCONTEST TAKEZERO

Jury en publiek unaniem over winnaar filmcontest STIVA en MTV Networks over alcoholmisbruik en jongeren

Amsterdam, 15 oktober 2010

De film 'Wreck' van regisseur Leonard C. Worlington is winnaar geworden van de filmcontest over jongeren en alcoholmisbruik, TakeZero. In de live-uitzending van 'Kijk dit nou' op TMF werd bekend gemaakt dat bij zowel de vakjury als de publieksjury de bijna 3 minuten durende film van Worlington als beste uit de bus kwam.

Negen studenten van de filmacademie kregen de opdracht om een korte film te maken over alcoholmisbruik en jongeren. Via reclamespots op MTV & TMF werden jongeren opgeroepen naar www.takezero.nl te gaan en te stemmen op de film die volgens hen het meest bijdraagt aan het tegengaan van alcoholmisbruik. Op deze manier wilde de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) samen met MTV Networks jongeren bewust maken van verantwoord omgaan met alcohol.

"Alle negen korte films waren sterk en hadden hun eigen stijl, maar Wreck sprong er toch wel uit. Het idee was goed, de film was goed en de uitvoering was erg professioneel. Een terechte winnaar," aldus juryvoorzitter en regisseur Martin Koolhoven (o.a. Bekend van Oorlogswinter).

STIVA directeur Peter de Wolf: "We zijn erg tevreden over het project. Er hebben heel veel mensen op de filmpjes gestemd, maar ook veel jongeren hebben heel nuttige comments achtergelaten op de website. Het maakt duidelijk dat het werkt om jongeren zelf te laten nadenken over alcoholmisbruik en de gevolgen voor jezelf en anderen."

"Ik heb vooral gelet op de impact van de filmpjes. De inzending van Leonard heeft een boodschap die je meteen raakt en bovendien blijft hangen. Precies de kwaliteiten die je nodig hebt om aan een jong publiek een boodschap over te brengen. " aldus Menno Wagenaar van MTV Networks.

De speciale live-uitzending van Kijk Dit Nou van vrijdag 15 oktober stond volledig in het teken van de TakeZero campagne. De jury maakte zijn keuze bekend en Tweede Kamerleden Sabine Uitslag (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA) benadrukten nogmaals het belang van verantwoord alcoholgebruik.

De film van de winnaar is te bekijken op www.takezero.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.