Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 15 oktober 2010

RescueMate® gepresenteerd tijdens Fitness & Health Benelux Nieuwe innovatie ondersteunt hulpverleners in de fitnessbranche bij noodsituaties

RescueMate®, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van eerste hulp bij noodsituaties, is vandaag gepresenteerd op de vakbeurs Fitness & Health Benelux in de Jaarbeurs Utrecht. Samen met non-profit initiatief 'Hart voor de Zaak' onderstreept RescueMate® het belang van snel handelen bij noodsituaties. De eerste sportschool heeft vandaag de RescueMate® in ontvangst genomen.

De meeste fitnessclubs en sportscholen beschikken wel verbandtrommels en hebben bevoegde hulpverleners in dienst. Toch leert de ervaring dat EBHO'ers in noodsituaties wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De RescueMate® is een interactief apparaat dat via spraakgestuurde protocollen de hulpverlener stuurt in het uitvoeren van de juiste behandeling. De RescueMate® stelt korte vragen, de hulpverlener toetst ja of nee in en krijgt daarna stap voor stap te horen welke acties hij of zij moet uitvoeren. Het apparaat helpt in alle mogelijke EHBO-situaties, en kan bovendien ook gebruikt worden in geval van brand of wanneer een ontruiming nodig is. De RescueMate® is daarom niet alleen geschikt voor de fitnessbranche, maar is ook een bijzonder handig hulpmiddel voor BHV'ers in zowel grote als kleine organisaties.

Op de vakbeurs werd enthousiast gereageerd op de RescueMate® en het 'Hart voor de Zaak'-initiatief. Sport, Health & Beauty Centrum Juliën uit Lienden schafte direct een apparaat aan. "Er zijn voldoende mensen BHV-gecertificeerd in ons centrum," vertelt Juliën van der Slikke, "maar ik zie de RescueMate® als een goede aanvulling op de beschikbare kennis die we in huis hebben. Bovendien kan met behulp van de RescueMate® iedereen eerste hulp verlenen." Het sportcentrum is daarnaast te spreken over de kostenbesparing die de RescueMate® oplevert. "De RescueMate® staat centraal in BHV-trainingen van AED Solutions. De lesmethode kost minder trainingsuren en dat scheelt behoorlijk in jaarlijkse trainingskosten," aldus Juliën van der Slikke.

Met de aanschaf van een RescueMate® wordt het goede doel 'Hart voor de Zaak' gesteund. Hart voor de Zaak steunt wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Kijk voor meer informatie en het bestellen van de RescueMate® op: www.hartvoordezaak.nu.


---




Ingezonden persbericht