Nieuwsuur


15-10-2010

Vrijspraak Wilders voor haatzaaien
Geert Wilders rekent vandaag op vrijspraak. Voor de beschuldiging van groepsbelediging en haatzaaien eist het Openbaar Ministerie dat ook. Voor de beschuldiging van discriminatie zal later vandaag een eis worden geformuleerd. In Nieuwsuur reageert strafpleiter Gerard Spong op het proces. Hij deed eerder namens een groep studenten aangifte tegen Wilders.

Wesam al Delaema over zijn gevangenschap
Hij heeft naar eigen zeggen bekend omdat hij werd gemarteld. Nu is hij vrij: Wesam al Delaema. Vanavond een uitgebreid gesprek met de in de VS tot 25 jaar gevangenschap veroordeelde Nederlandse Irakees. Over zijn gevangenschap in de VS én over zijn verblijf op de terroristenafdeling in de gevangenis in Vught waar ook Mohammed B. en Samir A. verblijven.

Slachtoffer misbruik geeft Nederland advies
Vijftien jaar geleden klaagde Colm O'Gorman de priester aan die hem misbruikte. Met deze aanklacht ging de beerput in Ierland open. De priester pleegde zelfmoord voor hij terecht kon staan. O'Gorman klaagde ook het Vaticaan aan. Deze week verschijnt zijn boek. O'Gorman heeft alvast een advies voor de slachtoffers in Nederland.

Presentatie: Twan Huys, Astrid Kersseboom en Henry Schut

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl


Kabinet-Rutte van start
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht