Politie Zeeland


---

1836-2010 Auto gestolen na woninginbraak, Terneuzen
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Bellamystraat in Terneuzen.
Men kwam de woning binnen door het vernielen van een ruit. Er werden een televisie en sleutels, waaronder de autosleutel, gestolen, waarna de auto is meegenomen. Later op de dag is de auto teruggevonden in de Tholenstraat in Terneuzen.

1837-2010 Diefstal brandstof uit vrachtwagens, Waarde
In de nacht van donderdag op vrijdag werd uit vijf vrachtwagens, die geparkeerd stonden op een terrein aan de Havenoordseweg in Waarde, brandstof gestolen.
In totaal werd ruim 1100 liter rode diesel uit de brandstoftanks weggenomen.

1838-2010 Woninginbraken in Vrouwenpolder
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in drie woningen in Vrouwenpolder.
Het betreffen een woning in de Schoolstraat, een woning in de Prins Clausstraat en een woning in de Pelgrimstraat. Uit de woningen werden portemonnees met persoonlijke papieren en een klein geldbedrag gestolen.

1839-2010 Aanrijding bij Kats
Op de 1e Deltaweg bij Kats vond vrijdagochtend een kop / staartbotsing plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren.
Het ging om twee personenauto's en twee trucks met oplegger. Een van de vrachtwagencombinaties moest worden weggetakeld, de andere voertuigen konden nog rijden. Bij de aanrijding waren de volgende bestuurders betrokken: een 55-jarige man uit Köln (D), een 58-jarige man uit Dungenheim (D), een 22-jarige man uit Kapelle en een 52-jarige man uit Kaatsheuvel, maar het is onbekend welke bestuurder bij welk voertuig hoort. Het verkeer uit richting Schouwen stropte; er ontstond een file en deze is omgeleid via de sluizen naar de parallelweg. Dit heeft geduurd tot omstreeks 13.00 uur. Het wegdek is door de provincie gereinigd.

1840-2010 Inbraken in bouwketen, zeecontainers en graffiti, Rilland
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in enkele bouwketen op een terrein aan de Gemaalweg in Rilland.
De bouwketen waren tevens beklad met graffiti. Op een naastgelegen terrein waren er diverse zeecontainers opengebroken en hieruit was gereedschap weggenomen. Ook deze containers, en een bedrijfsauto, waren met graffiti ondergespoten. Wat er precies aan gereedschap werd gestolen en hoe hoog de schade is, is onbekend.