Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrijdag 15 oktober 2010

Michael Jung aan de leiding na twee dagen dressuur.

Boekelo-Michael Jung heeft de leiding in de wedstrijd van Military Boekelo-Enschede. Donderdagmorgen startte hij als derde en gedurende beide dagen wist niemand zijn uitstekende score te verbeteren. De Duitse ruiter is onlangs wereldkampioen geworden met een ander paard, maar hij is goed voorzien en in Boekelo met twee paarden aan de start. Met zijn tweede paard Leopin bezet Jung plaats 7. Tweevoudig Olympisch kampioen Mark Todd liet zijn dat zijn dagen nog niet geteld zijn. Met de schimmel Landvision reed de boomlange Nieuw-Zeelander een super proef, die hem een tweede plaats achter Jung opleverde. Op de derde plaats staat de Franse amazone Donatien Schauly.

Nederlanders
De beste Nederlander na de dressuur is Raf Koormans, die als een na laatste starter in de stromende regen zijn beste beentje voor zette en op een 10e plaats eindigde met 48,60. Andrew Hefferman staat 29e, Merel Blom 31e, Alice Naber 34e en Merel Schurink 42e. Madelein Brugman en Jan van Beek zitten onder in het klassement. Tussen de 12e en de 35e plaats zitten maar 5 punten, dus het blijft nog erg spannend. De cross en het afsluitende springparcours kunnen het klassement nog flink veranderen.

Teams
In de Nations Cup tussen de teams van de verschillende landen staat Duitsland comfortabel aan de leiding. Het Nederlandse team staat op de tweede plaats, voor de Amerikanen. Alle uitslagen zijn te vinden op de website van Military Boekelo-Enschede, evenals de startlijst voor morgenvroeg. De eerste starter zal om 9 uur de cross in gaan, de laatste start om 16.10.


---