First Solar maakt plannen bekend voor twee nieuwe productiefaciliteiten

Nieuwe fabrieken in de V.S. en Vietnam verhogen capaciteit met bijna 500 MW/jaar

Huidige capaciteit bijna verdubbeld, tot ruim 2,7 GW in 2012

TEMPE, Arizona--(BUSINESS WIRE)-- 20101015 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) heeft vandaag plannen aangekondigd om twee nieuwe fabrieken met vier productielijnen te bouwen die de jaarproductie van het bedrijf opvoeren met bijna 500 MW om tegemoet te komen aan de sterke vraag naar hun geavanceerde dunne-film fotovoltaïsche modulen. Naar verwachting zullen de fabrieken gebouwd worden in de Verenigde Staten en Vietnam en gereed zijn in 2012. Elke nieuwe fabriek zal 600 groene banen creëren en zal worden ontworpen om ruimte te kunnen bieden aan extra productiecapaciteit. In beide landen is men bezig met onderhandelingen en beoordeling van locaties. De afronding en bekendmaking hiervan vinden op een later tijdstip plaats.

De nieuwe fabrieken zullen First Solar’s eerder aangekondigde capaciteitsaanvullingen vergroten, waaronder acht lijnen bij hun faciliteit in Kulim, Maleisië, vier lijnen in Frankfurt an der Oder, Duitsland, en twee lijnen in Blanquefort, Frankrijk. Eerder dit jaar heeft het bedrijf ook een uitbreiding voltooid van hun fabriek in Perrysburg, Ohio, die dienst doet als First Solar’s primaire hub voor techniek, onderzoek en ontwikkeling, en werk biedt aan meer dan 1100 van First Solar’s 1500+ in de V.S. gevestigde partners. De vandaag aangekondigde nieuwe fabrieken zullen samen met deze eerder aangekondigde uitbreidingen, de productiecapaciteit bijna verdubbelen van 1,4 GW in 2010 naar ruim 2,7 GW in 2012.

“Met deze uitbreidingen wordt tegemoet gekomen aan de groeiende vraag in de V.S., terwijl ze ons plan om de kosten van schone, duurzame zonne-elektriciteit omlaag te brengen ondersteunen,” aldus First Solar CEO Rob Gillette. “Effectief overheidsbeleid biedt lange-termijn zichtbaarheid en maakt duurzame markten mogelijk.”

Naast de toename van productiewerkgelegenheid verwacht First Solar meer dan 1000 constructiebanen te genereren vanwege de installatie van zonne-energie-installaties van de Noord-Amerikaanse 2,2 GW projectpijplijn van het bedrijf.

Over First Solar, Inc.

First Solar fabriceert zonne-energiemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en levert volledige fotovoltaïsche (PV) systeemoplossingen. Het bedrijf levert een betaalbaar alternatief voor fossiele brandstoffen. Vanaf de winning van ruwe grondstoffen tot aan het inzamelen en recyclen van “end-of-life” producten, is First Solar gericht op het creëren van kosteneffectieve, hernieuwbare energieoplossingen die het milieu sparen en verbeteren. Meer informatie over First Solar kunt u vinden op www.firstsolar.com.

Voor First Solar beleggers:

Dit persbericht bevat forward-looking statements die zijn gedaan conform de safe harbor bepalingen in Artikel 21E van de Securities Exchange Act uit 1934. De forward-looking statements in dit persbericht vormen geen garanties voor toekomstige prestaties. Deze uitspraken omvatten een aantal factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen, waaronder risico’s die verband houden met de bedrijfsvoering die betrekking heeft op de producten van het bedrijf, de ontwikkeling en distributie van de producten, economische en concurrentiefactoren en de cruciale strategische relaties van het bedrijf en andere risico’s die worden beschreven in de deponeringen van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verplicht zich niet tot het updaten van forward-looking informatie die is opgenomen in dit persbericht of met betrekking tot de hierin beschreven aankondigingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
First Solar - (North America)
Ted Meyer of Alan Bernheimer
+1 602-414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar - (Europe)
Brandon Mitchener
+49 (0) 6131 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
Beleggers:
Larry Polizzotto
Vice President, Investor Relations
+1 602-414–9315

lpolizzotto@firstsolar.com