MasterCard gaat partnerschap aan met Interpol voor initiatief ter voorkoming van de illegale verkoop van geneesmiddelen op recept en medicatie online

PURCHASE, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 20101015 --

MasterCard Worldwide is onlangs een partnerschap aangegaan met Interpol ter ondersteuning van globale pogingen van deze politie-instelling om te voorkomen dat websites illegale en valse geneesmiddelen en medicijnen op recept aan consumenten verschaffen. Aan deze één week durende onderneming, genaamd “Operation Pangea III”, waarbij 76 arrestaties werden uitgevoerd, namen 45 landen deel. Bovendien werden er 290 websites gesloten en bijna 11.000 pakketten smokkelwaar in beslag genomen of vastgehouden.

“MasterCard is bezorgd over de mogelijkheid dat onze kaarthouders illegale goederen en diensten online kunnen kopen,” zei Eileen Simon, MasterCard Worldwide Chief Franchise Development Officer. “MasterCard gaat een verbintenis met zijn klanten aan, en doet dat ook met regelgevende instellingen en instanties voor rechtshandhaving in de hele wereld, om te verzekeren dat de transacties met de betaalkaart wettig en veilig zijn.”

Naast de recente pogingen die MasterCard samen met Interpol en partnerinstanties heeft ondernomen ter bestrijding van de illegale verkoop van geneesmiddelen en medicijnen, is MasterCard ook betrokken bij een groot aantal voortdurende programma´s en samenwerkingsinitiatieven om de verkoop van illegale goederen online te voorkomen.

Over MasterCard Worldwide

Als toonaangevend bedrijf voor betalingen wereldwijd, beroemt MasterCard zich erop het hart van de handel te vormen. Zo wordt voor iedereen, overal ter wereld, het leven eenvoudiger en efficiënter. MasterCard Worldwide verleent diensten als franchisegever, verwerker en adviseur aan de betaalindustrie. De handel wordt mogelijk gemaakt door een belangrijke economische verbinding aan te bieden tussen financiële instellingen, de overheid, bedrijven, handelaren en kaarthouders wereldwijd. In 2009 genereerden consumenten in de hele wereld voor de producten van het bedrijf een brutohoeveelheid in dollars van $2,5 biljoen. Aangedreven door het MasterCard Worldwide netwerk - het snelste betalingsverwerkingsnetwerk ter wereld - verwerkt MasterCard meer dan 22 miljard transacties per jaar, en heeft het bedrijf de capaciteit om 140 miljoen transacties per uur te behandelen. Dit betekent een gemiddelde netwerkresponstijd van 140 milliseconden, met 99,99% betrouwbaarheid. MasterCard bevordert de handel wereldwijd door middel van zijn merkenfamilie, waaronder MasterCard®, Maestro® en Cirrus®. Met de geboden reeks van kernproducten zoals krediet, debiet en vooruitbetaling, en vernieuwende platforms en functionaliteiten, zoals MasterCard PayPass™ en MasterCard inControl™ verleent MasterCard diensten aan klanten, regeringen en bedrijven in meer dan 210 landen en grondgebieden. Voor meer informatie, ga svp naar www.mastercard.com. Volg ons op Twitter: @mastercardnews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MasterCard Worldwide
Erica Harvill, 914-249-6848

erica_harvill@mastercard.com

Ticker_symbol NYSE:MA