Superior Essex maakt overname en uitbreiding bekend van IVA Enamel Manufacturing in China

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)-- 20101015 --

Superior Essex Inc. heeft vandaag de overname bekendgemaakt van een 70% meerderheidseigendom in Changzhou Olong Electrical Insulating Materials Co., Ltd. (‘Olong’), gevestigd in Changzhou, China. Olong is een vooraanstaand Chinees producent van email-laklagen die gebruikt wordt bij de fabricage van koper en aluminium wikkeldraad voor de elektrische motor-, transformator- en krachtopwekkingsindustrieën.

Superior Essex Inc., een dochteronderneming van LS Cable, is momenteel wereldwijd de grootste fabrikant van wikkeldraad en, door hun IVA-activiteiten, de op een na grootste producent van email-laklaag voor wikkeldraadtoepassingen. De overname van Olong zal strategische emailproductiemogelijkheden toevoegen in China – de grootste en snelst groeiende wikkeldraadmarkt wereldwijd – en een aanvulling betekenen op bestaande IVA-emailproductiemogelijkheden voor het bedienen van de Europese markt vanuit Meyzieu, Frankrijk en de Noord-Amerikaanse markt vanuit Ft. Wayne, Indiana.

De onderneming is van plan het overgenomen bedrijf onder de naam IVA te laten werken en de huidige activiteiten uit te breiden om verticale mogelijkheden te bieden om tegemoet te komen aan zowel de behoeften van Superior Essex’s magneetdraadactiviteiten in China als aan bepaalde behoeften van LS Cable.

Valéry Mercier, VP Global Enamel, zei het volgende: “deze investering is een cruciale strategische vooruitgang voor onze mondiale emailmogelijkheden. De combinatie van de IVA-technologie van Superior Essex en de email-expertise en de productie- en distributiemogelijkheden van Olong in China zouden uitzonderlijke groeimogelijkheden voor onze mondiale activiteiten moeten opleveren. Wij zijn er ook zeer enthousiast over het bestaande klantenbestand van Olong van dienst te kunnen zijn met onze producten en dienstverlening van de beste kwaliteit.”

Over Superior Essex Inc.

Superior Essex Inc. is een dochteronderneming van LS Cable en onderdeel van de LS Corp Group. LS Cable is het op twee na grootste draad- en kabelbedrijf met geconsolideerde opbrengsten van meer dan $ 5 miljard op jaarbasis.

Superior Essex fabriceert een brede portefeuille van draad- en kabelproducten die voornamelijk worden toegepast in de communicatie, magneetdraad- en gerelateerde distributiemarkten. Het bedrijf is een vooraanstaand producent en leverancier van koper en glasvezelcommunicatie en kabelproducten voor telecombedrijven, distributeurs en systeemintegreerders; een vooraanstaand producent en leverancier van magneetdraad (waaronder gerelateerde emaildeklaagmaterialen) en gefabriceerde producten voor grote original equipment manufacturers (OEM’s) voor gebruik in elektromotoren, transformatoren, generatoren en elektrische bedieningen, en is tevens distributeur van magneetdraad, isolatie, en gerelateerde producten aan kleinere OEM’s en motorreparatiefaciliteiten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Superior Essex

John Dobson, 86 21 52531100