Ingezonden persbericht

Die Schöne Müllerin
vrijdag 15 oktober 20.15 uur
St Lambertuskerk Buren

Op vrijdag 15 oktober klinkt een bijzondere uitvoering van de liederencyclus Die Schöne Müllerin van Franz Schubert. Uitvoerenden zijn de bariton Maarten Koningsberger en de gitaristen Esther Steenbergen en Olga Franssen. Het concert vindt plaats bij kaarslicht in de St Lambertuskerk in Buren en begint om 20.15 uur. (In januari jl. is het concert geannuleerd wegens ziekte.)

De musici brengen het verhaal van de jonge naieve leerling-molenaar die hopeloos verliefd wordt op de mooie dochter van zijn leermeester. Hij wordt geleid door de beek, zijn beste vriend en zijn uiteindelijke bestemming.
Deze versie met gitaren is een prachtige bewerking van Olga Franssen die wat betreft transparantie, warmte en kleurenrijkdom vele versies voor piano overtreft. Franz Schubert was de grootmeester van het lied. Hij heeft er meer dan 600 geschreven.

Koningsberger is een geweldige expressieve liedvertolker. De gitaristen maakten deel uit van het Amsterdams Gitaartrio. Kenmerkend voor de musici is hun grote verscheidenheid aan stijlen. Van opera tot hedendaags tot Latijns-Amerikaans. Zij treden op over de hele wereld en nu in Buren.

Kaarten (volwassenen 15,00/kinderen 7,50) zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl of verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren.
De aanvang is 20.15 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Buren. Zij organiseert jaarlijks zes concerten in de St Lambertuskerk in het vestingstadje Buren .
In 2007 ontving zij de Cultuurprijs van de gemeente Buren. Zie ook www.muziekinburen.nl.



Ingezonden persbericht