Ingezonden persbericht


KvK helpt Limburgse ondernemers om China te verkennen

MAASTRICHT - Ondanks de wereldwijde economische crisis is de Chinese economie het afgelopen jaar met 9 procent gegroeid, mede dankzij een stimuleringspakket van 586 miljard US dollar van de overheid. De kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemingen zijn ondermeer logistiek, agribusiness, energie en milieu.

De Chinese cultuur maakt het voor Westerlingen niet eenvoudig om zaken te doen. Met name het MKB beschikt meestal over te weinig (locale) contacten om de stap naar dit gigantische land te zetten. Daarom organiseren de Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn deze ondernemersreis. Deelnemende bedrijven krijgen tijdens deze reis in korte tijd een goed beeld van de Chinese markt en hebben de gelegenheid in contact te komen met potentiële zakenpartners in China. Deze reis is bedoeld voor MKB-bedrijven, die zaken willen (gaan) doen met China (import, export, en outsourcing).

De reis vindt plaats van 16 tot en met 24 oktober 2010. Er zal een bezoek worden gebracht aan de steden Guangzhou, Ningbo en Shanghai.

Guangzhou is het belangrijkste industriële centrum van Zuidoost-China. Hier wordt tweemaal per jaar de beroemde Canton Fair (een van de grootste handelsbeurzen ter wereld) gehouden. Tijdens de reis wordt er een bezoek gebracht aan deze beurs.

Ningbo behoort tot de top 5 grootste havens van de wereld en is de belangrijkste industriële hub in de Yangtze River Delta Region.

Shanghai, met de grootste haven ter wereld en de thuisbasis van de World Expo 2010 (de grootste wereldtentoonstelling ooit georganiseerd op een oppervlakte van 5,28 km2 met ruim 200 paviljoens en 231 landen en instellingen). Tijdens het verblijf in Shanghai zal de missie een bezoek aan de World Expo brengen.

Tijdens de reis kunnen er matchmaking bijeenkomsten met Chinese gesprekspartners worden georganiseerd. Ook staan er collectieve bezoeken aan bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven, infrastructurele werken, havenfaciliteiten en dergelijke op het programma. De missie wordt ontvangen door Nederlandse diplomatieke posten en lokale overheden in de diverse steden.

De kosten voor deelname aan deze ondernemersreis bedragen ¤ 2.750,- inclusief vliegrreizen, lokaal vervoer, hotels met ontbijt, individuele matchmaking en diverse collectieve bezoeken en businessmeetings.