Gemeente IJsselstein


IJsselstein ontmoet Vianen

Koreman en Van den Brink IJsselstein en Vianen vieren feest! IJsselstein heeft 700 jaar geleden stadsrechten gekregen en Vianen bestaat als gemeente 750 jaar.

In het verleden hebben beide steden regelmatig strijd gevoerd en stonden de steden nogal eens letterlijk en figuurlijk tegenover elkaar. De tijden zijn veranderd en men weet elkaar inmiddels uitstekend te vinden. Op diverse fronten wordt nu goed samengewerkt. In het kader van de feestactiviteiten hebben beide feestcomités besloten gezamenlijk een hardloop- en wandelfestijn te organiseren onder de naam 'IJsselstein ontmoet Vianen'.

Hardloopfestijn
Deze loop vindt plaats zaterdag 16 oktober en start om 12.00 uur. Van zowel in IJsselstein als Vianen wordt vanaf de eigen Voorstraat gestart voor deze loop van precies 7.000 meter. De finish zal dus ook in beide Voorstraten plaatsvinden.
In beide steden zullen de hardlopers en wandelaars door beide organisatiecomités hartelijk worden onthaald.
Een bus staat ook in beide steden klaar om de lopers weer terug te brengen. Heen en weer lopen kan natuurlijk ook!

Vrede
Halverwege het parcours, bij het Klaphek, worden documenten door burgemeester Koreman van Vianen en burgemeester Van den Brink van IJsselstein getekend om de vrede, na zoveel strijd tussen IJsselstein en Vianen, op ludieke wijze te bezegelen. Burgemeester Koreman: "Het is een unieke manier om op deze wijze de goede samenwerking tussen beide steden nog eens te benadrukken. Leuk dat dit tijdens zo'n sportief moment kan".

Speciale website
Het is de bedoeling dat 700 lopers en wandelaars uit beide steden aan dit spektakel gaan deelnemen en daarvoor is een speciale website geopend www.ijselsteinontmoetvianen.nl. Op de foto nemen beide burgemeesters de website officieel in gebruik. Op deze website wordt informatie over de bijzondere loop gepubliceerd. Je kunt je ook via deze site inschrijven. Beide burgemeesters gaven aan het wel een aardig idee te vinden als dit spektakel zou uitgroeien tot een jaarlijkse loop.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over deze loop op
www.ijsselsteinontmoetvianen.nl of via 06 55 18 25 45.