Gemeente Breda

Bredase najaarskermis op het Chasséveld

Vanaf zaterdag 16 oktober 13.00 uur tot en met 24 oktober is het weer kermis op het Chasséveld in de Bredase binnenstad.

Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of de botsautoâs in wil moet 24 oktober vóór 23.00 uur op het Chasséveld zijn geweest. Daarna verdwijnt deze kermis weer uit de stad.

Attracties
Dit jaar zijn er 66 attracties te vinden zoals de Show- time, Big Apple, Jumper, Around the World, Sound Machine de Cakewalk, de Booster, de Wildwaterbaan, de Magic Mouse, de Power Wave, de Autoscooter, de Breakdance, de Polyp, Reuzenrad,de Booster, Spookhuis, Dragon, de Wip, het Glazen Doolhof, Tornado en het Funhouse.

Voor de kinderen zijn er een draaimolen, de babymolen, de mini cars, Funny Flight, Captain Hock, Reis door Toverland en natuurlijk ponyrijden.
Ook het ouderwetse lijntrekspel en de waarzegster ontbreken niet. Uiteraard zijn er ook weer gok- en behendigheidsspelen en de bekende kramen met oliebollen, vis, suikerspinnen, poffertjes en nougat.

Extra vermaak
Op donderdagavond om 21.30 uur is er naast het gebouw De Brug aan de Claudius Prinsenlaan het gebruikelijke vuurwerk. Op dinsdagavond om 21.00 uur treden de gebroeders Ko op en op woensdagmiddag is er een sprookjesboom.
Daarnaast zorgen de exploitanten ook voor extra vermaak op de kermis. In de week dat de kermis draait maken zij dat zelf bekend.

Fietsenstalling en openbaar vervoer
Iedereen die de kermis wil bezoeken wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Voor fietsers is er de gratis fietsenstalling van de nabije parkeergarage MustSee en stads- en streekbussen stoppen direct bij het kermisterrein.

Autoverkeer
Op de wegen rondom het Chasséveld geldt ook tijdens de kermis een parkeerverbod. Maatregelen worden getroffen om illegaal parkeren tegen te gaan. Het Parkeerbedrijf zal extra controleren op foutparkeren. Politie en stadswachten zijn tijdens de kermis permanent op en rond het kermisterrein aanwezig.

Na de kermis
Na afloop van de kermis wordt het Chasséveld zo snel mogelijk opgeruimd en weer ingericht als parkeerterrein. Vanaf donderdagmiddag 28 oktober om uiterlijk 16.00 uur kan men op het terrein weer parkeren. Skaters kunnen hier vanaf vrijdagmiddag 29 oktober weer terecht.

Breda, 28 september 2010