Provincie Utrecht

Laat je meevoeren door Nederrijn en Lek!

De provincie Utrecht organiseert vanuit het programma cultuurparticipatie een bijzonder project in het kader van de Week van de Geschiedenis. Deze week vindt plaats van 16 tot en met 24 oktober. Op initiatief van de cultuurscout organiseren erfgoedorganisaties en amateurkunstenaars een programma met uiteenlopende activiteiten rondom het thema Land en Water.

Amateurkunstenaars verbeelden in deze week op uiteenlopende manieren het thema Land en Water. De rivier Lek en Nederrijn die de verbinding vormt tussen Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen is hierbij bron van inspiratie. Kom kijken naar theater op de veerponten, bezoek één van de tentoonstellingen, doe mee met de workshops, vaar mee op de Rijn en Lek Safari, kom naar de lezingen of fiets mee met het Rondje Pontje. Bij het programma verschijnt een uitgebreide programmakrant. Het laatste nieuws is te vinden op www.weekvandegeschiedenis.nl.

Programma Cultuurparticipatie
Laat je meevoeren door Nederrijn en Lek! wordt georganiseerd in het kader van het programma Cultuurparticipatie van de provincie Utrecht. Via dit programma wil de provincie Utrecht zo veel mogelijk inwoners actief mee laten doen aan cultuur. Cultuurscout Martine Spanjers geeft in het veld handen en voeten aan dit programma. Dit doet zij vanuit ZIMIHC huis voor amateurkunst. Landschap Erfgoed Utrecht, Kunst Centraal en de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken ( BISC) zijn eveneens bij dit programma betrokken.

Knallende opening
Op zaterdag 16 oktober is om 10.00 uur de knallende opening vanaf markante kerktorens in Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen. Aansluitend vinden diverse activiteiten plaats zoals Rijn en Lek Safari vanuit Rhenen, een stadwandeling onder leiding van Hendrik van Brederode in Vianen en een demonstratie van de Coupure in Wijk bij Duurstede.

Landelijk: Week van de Geschiedenis
Tijdens de Week van de Geschiedenis van 16 tot en met 24 oktober 2010 organiseren meer dan zeshonderd musea, archieven, bibliotheken en andere culturele instellingen speciale activiteiten rond het thema Land en Water. Jong en oud maken in het hele land op toegankelijke wijze kennis met de Nederlandse Geschiedenis.

Laat je meevoeren door Nederrijn en Lek! is een unieke regionale samenwerking en is daarom opgenomen in de landelijke pr- en communicatiecampagne van het Nationaal Historische Museum, de organisatie achter de Week van de Geschiedenis.

Download het programma van de Week van de Geschiedenis.

Voor persinformatie:
joris.van.den.ring@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 39 / 06 - 18 30 04 54

Cultuurscout Martine Spanjers:
cultuurscout@zimihc.nl, (030) 272 34 55 / 06 - 54 65 79 68

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11