Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

oktober in Hulst

Open dag waterschap op zaterdag 16 oktober in Hulst

Op zaterdag 16 oktober organiseert waterschap Scheldestromen i.o. een open dag op het steunpunt in Hulst (Meridiaan 3 op het industrieterrein). Ook op de rioolwaterzuivering aan de Clingeweg 5 kan een kijkje genomen worden. Die dag kunnen inwoners uit de hele provincie tussen 10.00 en 16.00 uur kennismaken met het werk van het waterschap en er zijn allerlei leuke dingen te doen voor kinderen. Tijdens deze dag presenteren ook diverse politieke partijen hun standpunten voor de waterschapsverkiezingen. Om 10.00 uur geeft dijkgraaf Toine Poppelaars het startsein voor deze dag.

Vanuit het steunpunt in Hulst zorgen de buitendienstmedewerkers van het waterschap voor het beheer en onderhoud van wegen, sloten en dijken. Het steunpunt is dit jaar opgeleverd. Een mooie reden voor waterschap Scheldestromen i.o. om op het steunpunt te laten zien wat het waterschapswerk zoal inhoudt. Er staan kranen, trekkers en maaiers, medewerkers vertellen over hun werk en voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen. Natuurlijk staat er gratis koffie en limonade met iets lekkers klaar voor de bezoekers.

Activiteiten


· Op het terrein bij het steunpunt kunnen kinderen meedoen aan een verkeersspel. Op een circuit dat vol staat met borden en opdrachten leren ze hoe ze verkeersveilig een bepaald parcours kunnen afleggen.


· Een van de landmeters is met zijn materiaal aanwezig en vertelt over zijn werkzaamheden en het belang ervan.


· Een muskusrattenbestrijder laat zien hoe hij zijn vangstkooien maakt en hoe hij zijn werk doet.


· Er staan kranen, auto's en andere machines opgesteld die de waterschappers tijdens hun werk gebruiken, Natuurlijk mag je een kijkje in de machines nemen.


· Vanuit het steunpunt kan een fietsroute gereden worden die langs waterschapsplekken gaat. De route doet onder andere de zuiveringsinstallatie in Hulst aan. Ook daar kan een kijkje genomen worden.


· Een bijzondere quizmaster verzorgt een quiz over het waterschap waar leuke prijzen mee te winnen zijn.


· Gok welke sleutel op de auto past en win een heuse waterschapsprijs.


· Wie weet wat er allemaal op, in en onderaan een dijk te vinden is? De voelwand van het waterschap daagt de deelnemer uit te voelen wat er zoal te beleven is langs een dijk, mét speciaal spelformulier.


· Hoe vast is je hand? Doe de test en kijk hoe vaak de bel klinkt tijdens het logospiraalspel van Scheldestromen.


· Schilder de dijk van de toekomst.


· Er is een ballonnenclown en kinderen kunnen een Droppie Water op hun wang laten schminken.


· Er is een tentoonstelling te zien over de zuidwestelijke Delta.


· Durfals kunnen leren hoe ze uit een auto kunnen klauteren als deze over de kop is gegaan.


· We laten zien welke werkzaamheden we in 2011 gaan uitvoeren in Zeeuws-Vlaanderen. Waar leggen we feitspaden aan? Welke dijken versterken we?


· En nog veel meer.. Kortom: kom het zelf beleven op ons steunpunt!

Dag: zaterdag 16 oktober

Tijdstip: 10.00 - 16.00 uur

Locatie: Steunpunt Hulst, Meridiaan 3 (industrieterrein) en rioolwaterzuivering Hulst, Clingeweg 5

11 oktober 2010