Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum: 11 oktober 2010

Herfstvakantie bij het keringhuis: ontdek het nationaal deltaprogramma

Hoek van Holland - Van 16 tot en met 24 oktober is het herfstvakantie bij het Keringhuis. Een mooie gelegenheid om het nieuwe Keringhuis te verkennen en het Nationaal Deltaprogramma te ontdekken. Deze herfstvakantie zijn er weer volop activiteiten te vinden in het Keringhuis.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is een leuk en boeiend informatiecentrum over de Europoortkering, de Maeslantkering in het bijzonder en over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.

Nieuw!
Het Keringhuis is compleet vernieuwd! Met de nieuwe expositie leert u de maatregelen uit het Nationaal Deltaprogramma voor Zuid-Holland kennen. Wat gebeurt er bij u in de buurt om uw voeten ook in 2050 droog te houden? Ontdek het op het nieuwe waterplein waar u het laat stormen, regenen of een brandende zon aan de hemel zet. Of ga buiten zelf aan de slag op de nieuwe waterspeelplaats om de dorpen droog te houden met pompen en zandzakken.

Ga mee op Dijkinspectie met Droppie Water!
Waar is een dijk voor? Hoe weten we zeker dat de dijk veilig is? Wat doet een dijkwacht eigenlijk? Droppie Water ontdekt het en jij mag mee op dijkinspectie! Net als de echte dijkwacht krijg je een verrekijker, logboek en vest mee...

De activiteit is met name geschikt voor kinderen van 7-11 jaar en duurt ongeveer 60 minuten. Kosten bedragen 2,50 per kind. Vooraf reserveren wordt aangeraden om teleurstelling te voorkomen!

Extra Instaprondleidingen tijdens de herfstvakantie Tijdens de herfstvakantie organiseert het Keringhuis elke dag extra instaprondleidingen voor jong en oud. Kijk op de website voor de mogelijkheden. Kosten van de rondleiding: 3,75 per volwassene en 1,80 per kind. Duur van de rondleiding ongeveer 90 minuten. Reserveren wordt aangeraden want op=op!

Speurtocht
Tijdens de herfstvakantie is er een gratis speurtocht af te halen aan de receptie van het Keringhuis. Los de puzzel op en win!

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water bij de Maeslantkering Het Keringhuis is elke dag gratis te bezoeken en verzorgt het hele jaar door in de weekenden en tijdens vakanties instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Daarnaast op alle dagen rondleidingen aan groepen op afspraak. In het Keringhuis is een restaurant gevestigd met een prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg.

Reserveren en meer informatie:
T 0174-511222
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland