Gemeente Echt-Susteren


Gratis tentoonstelling 75 jaar Julianakanaal

De Week van de Geschiedenis is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. Ieder najaar organiseren honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten rond een wisselend thema. In 2010 is dat Land en Water. De Week van de Geschiedenis vindt plaats van 16 t/m 24 oktober.

Â

Julianakanaal bestaat 75 jaar

Dit jaar bestaat het Julianakanaal 75 jaar. Het Julianakanaal begint ten noorden van Maastricht als aftakking van de Maas en eindigt ongeveer 36 kilometer verder bij Maasbracht, waar het water weer terug de Maas instroomt. De meeste schepen die via de Maas naar België varen, gaan door het Julianakanaal. De Plats zal daarom aandacht aan het kanaal besteden. Daarnaast komt aan de orde hoe het kanaal het leven voor velen in omgeving van Echt-Susteren veranderd heeft.

Inwoners aan het woord
Vanaf dinsdag 12 oktober t/m 30 oktober kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek de tentoonstelling "75 jaar Julianakanaal" gratis komen bekijken. Naast diverse prachtige foto's, kunt u ook fragmenten van verhalen over het kanaal terug lezen. Deze verhalen zijn opgetekend door buurtbewoners en verzameld door de gemeente Echt-Susteren. Alle verhalen zullen door Rijkswaterstaat worden gebundeld. U bent allen van harte welkom!

Â