NCRV

Spirit 24

Bezoek Koptische Paus live op Spirit 24

Zaterdag 16 oktober
14.00 uur, Spirit 24

Spirit 24 zendt zaterdag 16 oktober het bezoek van de Koptische Paus live uit. Het levensbeschouwelijke digitale themakanaal van de publieke omroep doet van 14.00 tot 16.00 uur verslag vanuit de Kathedraal Sint Bavo in Haarlem.

Zijne Heiligheid Paus Shenouda III, de Koptisch Orthodoxe patriarch van Alexandrië, brengt voor het eerst in zestien jaar een bezoek aan Nederland. Hij verblijft in ons land van 15 tot en met 17 oktober. Ruim 2500 christenen uit binnen- en buitenland komen zaterdag in de Kathedraal Sint Bavo bijeen.

Het bezoek van de 87-jarige patriarch van Alexandrië staat in het teken van het zilveren jubileum van de eerste Koptische Kerk in Nederland. In het kader daarvan verricht hij de officiële opening van het âKoptisch Cultureel Centrum Maria Mercuriusâ in Amsterdam.

De Koptisch Orthodoxe gemeenschap in Egypte vormt de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten. De Kopten maken ongeveer tien procent uit van de Egyptische bevolking. Er zijn zeven Koptische parochies in Nederland: in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Assen, Enschede en Leeuwarden.

Het bezoek is te volgen via digitale tv en via de website van Spirit 24: http://spirit24.nl/.