Gemeente Heemskerk


woensdag, 13 oktober 2010

Zaterdag 16 oktober: Coming out dag

Homoseksualiteit en religie. Dat is zaterdag 16 oktober aanstaande het beladen thema op de bijeenkomst 'Gewoon homo zijn' in café De Nozem en De Non. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, voorheen stadsdeelraadvoorzitter in Amsterdam en voorvechter van de homorechten, komt als spreker naar Heemskerk.

Wettelijk is van alles geregeld voor homo's, bi- en transseksuelen, de dagelijkse praktijk is anders. De homo's hebben nog al eens te maken met discriminatie, geweld en intimidatie. Dat geldt onder meer in bepaalde religies, waarin homo's lang niet altijd voor vol worden aangezien. Dat moet en kan anders, zeggen de organisatoren van de IJmondse versie van de landelijke 'coming out' dag.

Discussie
Na de inleiding van Ahmed Marcouch en een spreekbeurt van theoloog Marco Derks is er een discussie tussen vertegenwoordigers van verschillende religies. Dat gebeurt onder leiding van Henk Krol, bekend als hoofdredacteur van de Gaykrant. Verder is er veel vermaak. De 'coming out' dag is op zaterdag 16 oktober in De Nozem en de Non, gevestigd aan de Verherentstraat 1 in Heemskerk. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 19.30 uur. De toegang is vrij.
---