Vorstelijke High Tea en van voddenbaal tot haute couture

13/10/2010 16:32

Maritiem Museum

Herfstprogramma in het Maritiem Museum Rotterdam

Rotterdam, 13 oktober 2010

Druilerig herfstweer buiten? Kom dan naar het Maritiem Museum Rotterdam! In de herfstvakantie is het museum open en is naast de vele tentoonstellingen vol van creatieve en overheerlijke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven aan de tekentafel en een eigen droomjurk/pak tekenen. Jong en oud kunnen een maritiem strepenshirt pimpen of een voddenbaal veranderen in een haute couture stuk. Bij een bezoek aan de tentoonstelling 'Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij' is in het kader van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis de indrukwekkende documentaire 'Een vergeten zeemansgeschiedenis' te zien. Na afloop kan er gesmuld worden van een vorstelijke High Tea in restaurant Coopvaert. In de herfstvakantie is het Maritiem Museum ook op maandag geopend.

Workshop: bereid je eigen High Tea

Combineer een bezoek aan de tentoonstelling 'Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij' met de workshop High Tea in Restaurant 'Coopvaert'. De High Tea is een maaltijd die bestaat uit vele zoete en hartige gerechtjes. Tijdens de workshop worden de gerechtjes onder begeleiding van de kok bereid en is er na afloop alle tijd om de lekkernijen op te eten. Uiteraard met een heerlijk potje thee.

Wanneer: 16 oktober 2010

Tijd: workshop 13.00 - 15.00 uur (voorafgaand aan de workshop bezoekt u de tentoonstelling, het museum is open vanaf 10.00 uur)

Reserveren: via 010 413 26 80 of e-mail: info@maritiemmuseum.nl (verplicht)


------------------------------------

Teken je droomjurk of droompak

Geïnspireerd op de maritieme mode van de tentoonstelling 'Fashion Ahoy!' kunnen kinderen kunnen zich gedurende de hele herfstvakantie uitleven aan de tekentafel. Aankleedpoppen kunnen worden ingekleurd en gestempeld, zoals de kinderen er zelf uit zouden willen zien. Streepjes, ruitjes of stipjes, het kan allemaal!

Wanneer: 16 tot en met 24 oktober

Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur

Voor wie: Kinderen


------------------------------------

Pimp het maritieme strepenshirt

Trek je stoute schoenen aan en wordt zelf ook even modeontwerper! Draag bij aan de modegeschiedenis en kom naar het Maritiem Museum om je eigen variant van het strepenshirt te maken, geïnspireerd op het kostuum van de matroos. Versier het T-shirt met verf, borduursels, stiksels, etc. Leuk voor jong en oud!

Wanneer: 17, 19, 21, 24 oktober

Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur

Voor wie: kinderen en volwassenen


-----------------------------------

Workshop: van voddenbaal tot haute couture

Maak oude kleren weer als nieuw! Vintage is hip. Laat je inspireren door oude en nieuwe stijlen, zoals de maritieme look, en maak je eigen vintage outfit. Modeontwerpers in spé zullen je hierbij helpen waar nodig. Je mag je oude kleding meenemen, maar er is ook voldoende aanwezig om mee aan de slag te gaan.

Wanneer: 20 oktober

Tijd: 13.00 - 16.00 uur

Voor wie: volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar)

Aanmelden: verplicht

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis.


-----------------------------------

Documentaire 'Een vergeten zeemansgeschiedenis'

Bekijk na een bezoek aan de tentoonstelling 'Prinses Margriet, boegbeeld van de koopvaardij' deze indrukwekkende documentaire over een vergeten zeemansgeschiedenis.

Wanneer: 20 oktober

Voor wie: volwassenen

Tijd: 11.00, 13.00, 15.00 uur (80 minuten)

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis.

Meer informatie en prijzen kijk op www.maritiemmuseum.nl





http://www.maritiemmuseum.nl/website/index.cfm?fuseaction=evenement.show