Mohammed Chaara zoekt het grootste barrel van Amsterdam

15/10/2010 15:35

Buurtleven.nl BV

Amsterdam, 15 oktober 2010 - Zaterdag kiest de jury van Buurtleven.nl de Amsterdamse fiets die het meest aan vervanging toe is. Een 5-koppige jury onder leiding van acteur Mohammed Chaara kiest uit 3 kandidaten het ergste barrel.

Deze 3 kanshebbers kregen de meeste stemmen van Buurtleven.nl-bezoekers. In het Oosterpark moeten zij de jury overtuigen dat hun fiets het meest aan vervanging toe is. De winnaar wordt beloond met een bakfiets. De jury bestaat uit acteur Mohammed Chaara, wielrenner Thomas Zijlma, fietsenmaker Wim van 't Mannetje, presentator Bert van Galen van AmsterdamFM en stadsdeelwethouder Jeroen van Spijk.

Kanshebbers

De 3 kanshebbers op de bakfiets zijn:


- Tim: een gestolen bakfiets en 2 teleurgestelde dochtertjes


- Bibbianne: een kindje op komst en geen geld om zelf een bakfiets aan te schaffen


- Avantia: beginnende kunstenaar droomt van een bakfiets om schilderen, dj-apparatuur en het dochtertje van een vriendin te vervoeren

Programma 16 oktober

De 3 kandidaten ontmoeten de jury op zaterdag 16 oktober om 14.30 uur bij de muziekkapel in het Oosterpark. Onder leiding van presentator Johan Overdevest houden de deelnemers op de zeepkist een pleidooi voor zichzelf, keurt fietsenmaker Wim de oude barrels (hoe lang gaat 'ie nog mee?) en fietsen zij een bakfietsparcours. Aan het einde van de rit bepaalt de jury wie de bakfiets mee naar huis mag nemen.

Juryleden


- Juryvoorzitter Mohammed Chaara is als acteur bekend van onder andere Shouf Shouf Habibi, Goudkust en Oesters van Nam Kee. Daarnaast is Mohammed actief met zijn Project Paspoort in Amsterdam Nieuw West en maakte hij als regisseur een film over en met bewoners van de Transvaalbuurt.


- Thomas Zijlma is amateurwielrenner, coördinator bij stichting Tegenkracht en schrijver van het boek '37 Nietjes'. Thomas zet hij zich, net als zijn grote voorbeeld Lance Armstrong, actief in voor de strijd tegen kanker.


- Wim is een van de drie medewerkers van 't Mannetje Amsterdam. 't Mannetje is een eigenwijze rijwielhandel met een passie voor klassieke fietsen, transport,- en bakfietsen. 't Mannetje repareert liever een fiets dan dat ze deze vervangt.


- Bert van Galen is presentator en redacteur bij AmsterdamFM, 'de stem van Amsterdam'. AmsterdamFM brengt lokale nieuwsbulletins en programma's voor Amsterdam.


- Jeroen van Spijk (D66) is stadsdeelwethouder in Oost. Jeroen is naast portefeuillehouder Verkeer en Mobiliteit een trotse bakfietseigenaar.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.buurtleven.nl/bakfiets