Gemeente Zijpe


Symposium âOmzien naar elkaarâ in Schagen


Alle inwoners van 55 jaar en ouder uit de gemeenten Schagen en Zijpe kunnen op zaterdag 16 oktober naar het symposium âOmzien naar elkaarâ. Daarnaast is iedereen welkom die specifieke affiniteit heeft met het thema.

Organisatie
De organisatie van het symposium is in handen van de werkgroep Eenzaamheidspreventie Schagen. Hierin werken samen Wonen Plus Welzijn, Woonzorggroep Samen, de kerken, gemeente Schagen, GGD Hollands Noorden, GGZ Noord Holland Noord, Evean Thuiszorg, Omring Thuiszorg en de ouderenbonden. Door financiering van de gemeenten Schagen en Zijpe is het symposium mogelijk.

Programma 16 oktober
In deze tijd van grote veranderingen is het van belang nieuwe wegen te vinden waarin mensen elkaar tot steun kunnen zijn. âOmzien naar elkaarâ zal daartoe handreikingen geven.
Tussen 9.30 en 15.00 uur krijgt u een afwisselend programma gepresenteerd. Het programma kunt u hieronder downloaden. In de ochtend o.a. de lezing âDe kunst van het ontmoetenâ door mevrouw Riet Bons-Storm, psychologe en theologe en de presentatie van de nieuwe folder âWat te doen bij eenzaamheidâ.
Na de lunch kunt u deelnemen aan één van de workshops: âLichaamstaalâ, âVriendschapâ, âOp verhaal komenâ of âDe kunst van het ouder wordenâ. U maakt u keuze uit één van deze vier workshops. Op de websites van de organiserende instellingen vind u een korte beschrijving van de inhoud van de workshops. Op de dag zelf kunt u uw keuze bekend maken.
De middag eindigt met een gezamenlijke activiteit waarbij deelnemers met elkaar in gesprek kunnen over âOmzien naar elkaarâ. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Deelname en opgave
Op zaterdag 16 oktober 2010 vindt het symposium âOmzien naar elkaarâ plaats in het gebouw van de GSg aan de Hofstraat 11 in Schagen. Toegang ⬠10,-, dit is inclusief koffie/thee, lunch en een drankje na afloop. Voor inschrijving kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, telefoonnummer 0224-273140 of e-mailadres info@wonenpluswelzijn.nl . Â


* Programma Omzien naar elkaar programma.pdf (131,54 KB)