Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Word astronaut bij de Aviodrome tijdens de herfstvakantie!

Lelystad, 7 oktober 2010 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert tijdens de herfstvakantie de Kennisweken, een wereld vol wetenschap en technologie. Van 16 t/m 31 oktober is er een ruimtehotel aanwezig, waarbij bezoekers ervaren hoe het is om in de ruimte te (over)leven. Verkleed als astronaut ondervind je hoe het is om zonder zwaartekracht te bewegen.

Douchen zonder zwaartekracht
Bezoekers mogen tijdens de kennisweken echt astronautenvoedsel proeven. Gevriesdroogd eten wordt veel gebruikt door astronauten, maar is ook gewoon te koop op aarde, denk maar aan gevriesdroogd fruit van Frispy. Verder kan iedereen zonder zwaartekracht proberen te douchen of tanden te poetsen. Douchen met nul zwaartekracht is erg lastig. De waterdruppels moeten uit de lucht geplukt worden, want de druppels zweven in de badkamer overal om je heen. En kunnen dieren eigenlijk leven in de ruimte? Deze, en vele andere wetenschappelijke experimenten zijn 2 weken exclusief in de Aviodrome te bezichtigen en te beleven!

Jonge bezoekers
De meeste activiteiten zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, maar ook voor de jonge bezoeker is er genoeg te doen. Die kan met kleurplaten en ander knutselwerk aan de slag. Het maken van een eigen shuttle behoort tot de vele mogelijkheden. Ook in de rest van het familieluchtvaartpark valt er genoeg te zien en doen, zodat ouders niet stil hoeven te zitten terwijl hun kroost het leven in de ruimte nabootst. Oktober Kennismaand
De kennisweken vinden plaats tijdens de herfstvakantie van 16 t/m 31 oktober. De Oktober Kennismaand is een landelijk evenement waarbij wetenschap en technologie centraal staat. De kennisweken bieden de bezoekers gedurende de herfstvakantie een kijkje in de fascinerende wereld van 'leven in de ruimte'. Tijdens de herfstvakantie is de Aviodrome iedere dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De Kennisweek-activiteiten zullen starten om 12.00 uur. Voor bezoek hoeft slechts de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome betaald te worden. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 - 289 840. De kennisweken worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, het Nationaal Ruimtevaart Museum, Frispy en ruimtehotel Delta.

Noot voor redacties,