Nederlandse Spoorwegen

Zwolle, 12 oktober 2010

Gedurende 9 dagen anders reizen rond Arnhem

Van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 24 oktober Overlast voor reizigers eerste weekend het grootst

Vanaf zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober vinden er werkzaamheden plaats rond station Arnhem. ProRail vernieuwt dan de sporen en bovenleiding en ook wordt het beveiligingssysteem aangepast. De werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd met werkzaamheden op station Dieren. In het eerste weekend (16 en 17 oktober) is de hinder voor de reiziger het grootst. In de loop van de week kunnen steeds meer treinen hun gebruikelijke route rijden. Om de hinder voor forensen en scholieren zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden gepland in de herfstvakantie. Wat betekent dit voor de treinreiziger? Zaterdag 16 oktober de hele dag en zondag 17 oktober tot 12 uur: · snel- en stopbussen in plaats van treinen op alle trajecten rond Arnhem; de treinen richting Arnhem rijden niet verder dan Ede-Wageningen, Nijmegen, Zutphen en Zevenaar (Syntus) vanaf station Ede-Wageningen naar Burgers Zoo en het Openluchtmuseum rijden tussen 9.00 en 18.30 uur elk half uur rechtstreekse bussen. NS raadt bezoekers van Symphonica in Rosso op 16 oktober aan voor ander vervoer te kiezen om zeer lange reistijden en veel overstappen te voorkomen. Tevens moeten bezoekers anders eerder het concert verlaten om in bijvoorbeeld Zutphen en Ede-Wageningen nog een aansluitende trein te halen.


· ·

Zondag 17 oktober vanaf 12 uur tot en met dinsdag 19 oktober: · snel- en stopbussen in plaats van treinen tussen Arnhem en Zutphen. Reizigers op het traject Zevenaar ­ Arnhem v.v. kunnen tussen Arnhem Velperpoort en Arnhem Centraal gebruik maken van de reguliere lijnbussen van Connexxion (lijn 3 en 7) en Syntus (lijn 27 en 29).

Woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober: · · bussen in plaats van treinen tussen Arnhem en Arnhem Velperpoort. aangepaste dienstregeling tussen Arnhem Velperpoort en Zutphen: de gebruikelijke stoptrein rijdt niet, maar de Intercity stopt tussen Zutphen en Arnhem Velperpoort stopt op alle tussengelegen stations. In de nachten van vrijdag 22 op zaterdag 23, zaterdag 23 op zondag 24, zondag 24 op maandag 25 oktober, rijden na middernacht op meer trajecten rond station Arnhem NSbussen in plaats van treinen.


·

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358



Datum 12 oktober 2010 Pagina 2/2

Omreisadviezen · op zaterdag 16 en zondag 17 oktober tot 12 uur vinden er veel werkzaamheden plaats op station Arnhem en rijden er geen treinen, daarom adviseren wij reizigers via een alternatieve route te reizen. reizigers tussen Zwolle/Deventer en 's Hertogenbosch adviseren wij deze week te reizen via Utrecht. reizigers tussen Zutphen en Utrecht adviseren wij deze week te reizen via Amersfoort. reist u naar Duitsland met ICE International? Kijk dan op nshispeed.nl.


· · ·

Meer informatie Op ns.nl/stationarnhem vindt u meer informatie en de bustijden. Voor een reisadvies op maat adviseren wij ns.nl te raadplegen of te bellen met 0900 ­ 9292 ( 0,70 per minuut). Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u bellen met NS persvoorlichting, Corien Koetsier 088-6712523.

NS NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 385 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen FYRA, Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. Abellio benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren. NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet






---- --