Senator verwelkomt 500e verpleegkundig specialist

16/10/2010 06:56

V&VN

Op 15 oktober 2010 heeft senator Jos Werner de 500e verpleegkundig specialist in Nederland welkom geheten. De 500e verpleegkundig specialist is Anita Vrij, werkzaam bij GGZ-instelling Parnassia in Den Haag.

De komst van de 500e verpleegkundig specialist is voor Marian Kaljouw, voorzitter van V?, aanleiding om aan te dringen om de wettelijke regeling voor verpleegkundig specialisten eindelijk vast te stellen: "Sinds minister Klink in maart 2009 de eerste verpleegkundig specialisten welkom heette, zijn honderden verpleegkundig specialisten ingeschreven. De verpleegkundig specialisten wachten nog op wettelijke regeling rond taakherschikking. De aanpassing van Wet BIG met onder meer deze regeling moet nog worden vastgesteld door de Tweede en Eerste Kamer. Politiek: ga er mee aan de slag!"

Commissie Werner

Drs. Werner staat bij verpleegkundigen en verzorgenden bekend als de voorzitter van de Commissie Werner. In juni 1991 verscheen het rapport van de Commissie Werner rond Positiebepaling beroep verpleegkundig en verzorgende, met de aanbeveling een nieuwe beroepsgroep te vormen: verpleegkundig specialisten.

De 500e: Anita Vrij

Anita Vrij werkt sinds 2003 op de geheugenpoli van Parnassia (onderdeel van de Parnassia Bavo Groep). In 2007 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als Nurse Practitioner, hetgeen toegang geeft tot de registratie voor verpleegkundig specialist. Anita Vrij is ervan overtuigd dat de verpleegkundig specialist een goede oplossing is voor een aantal knelpunten in de gezondheidszorg: "De verpleegkundig specialist is laagdrempelig voor patiënten, bespaart kosten en draagt bij aan betere kwaliteit."

Parnassia Bavo Groep

De Parnassia Bavo Groep stimuleert al langer de inzet van verpleegkundig specialisten, onder andere door een opleider Verpleegkundig Specialisten bij de Parnassia Bavo Academie, het opleidingsinstituut van de Groep. Stephan Valk, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Binnen onze organisatie zijn kennis en ontwikkeling van medewerkers van groot belang om de kwaliteit van onze zorg te blijven waarborgen. Verpleegkundig specialisten dragen bij aan die kwaliteit."

De bijeenkomst vond plaats op de Haagse locatie Monsterseweg van de Parnassia Bavo Groep. Aan de bijeenkomst werd een bijzonder werkbezoek gekoppeld aan verschillende afdelingen van de Parnassia Bavo Groep.





http://www.venvn.nl