Provincie Groningen

Actieprogramma Groningen

Innovatief Actieprogramma Groningen

Een sterkere economie en een grotere bekendheid als vernieuwende (innovatieve) regio. Dat is waar we met het Innovatief Actieprogramma Groningen 2010-2012 (IAG3) aan willen werken. Het IAG3 is een subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in Groningen. Het programma wordt gefinancierd met Europees geld en geld van het rijk en de provincie. Met het Innovatief Actieprogramma Groningen investeren we in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen.

Doelstelling

Met het geld uit het programma stimuleren we de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe ideeën en producten in het Groninger bedrijfsleven. Bedrijfssectoren met mogelijkheden voor vernieuwing zijn bijvoorbeeld energie, chemie en biotechnologie. Hiervoor is heel specifieke kennis nodig. Door kennisinstellingen als het Universitair Medisch Centrum, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool heeft Groningen veel kennis in huis. We stimuleren de onderlinge samenwerking binnen, maar vooral ook tussen de kansrijke sectoren en de kennisinstellingen, want samenwerking vergroot de kans op vernieuwing.

Thema's binnen het programma

Om ons te kunnen onderscheiden van andere regio's hebben we voor vier thema's gekozen die kansrijk zijn. Binnen deze thema's kunnen bedrijven subsidie krijgen voor innovatieve projecten:

* Life sciences

* Biobased economy

* Creatieve industrie

* Transsectorale innovatie

Symposium

Op 18 november organiseren wij een symposium over het Innovatief Actieprogramma Groningen. Tijdens dit symposium blikken we terug op de projecten en resultaten van het Innovatief Actieprogramma Groningen 2. Bovendien wordt op een bijzondere wijze de officiële aftrap van het Innovatief Actieprogramma Groningen 3 verricht. U kunt zich aanmelden voor het symposium via een aanmeldformulier.

Subsidie aanvragen

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor een subsidie? Kijk dan in ons Loket of neem contact op met Rik Hoppenbrouwers, telefoon 050 - 316 44 63, e-mail h.f.m.hoppenbrouwers@provinciegroningen.nl

Onderwerpen


* Life sciences

* Biobased economy

* Creatieve industrie

* Transsectorale innovatie

* Symposium Innovatief Actieprogramma