Nieuw kijkcijferrecord The voice of Holland in aanloop naar The Battle

16/10/2010 09:23

Vodafone Libertel NV

Nieuw kijkcijferrecord The voice of Holland in aanloop naar The Battle

Interactieve talentshow ook online een groot succes

16 oktober 2010 - Het RTL 4-programma 'The voice of Holland' bereikte gisteravond opnieuw een kijkcijferrecord. Deze vijfde en laatste aflevering van 'The Blind Auditions' trok maar liefst 3 miljoen kijkers. Het vorige record van de populaire talentshow was 2,75 miljoen kijkers (1 oktober). 'The voice of Holland' ging op 17 september van start met bijna 1,7 miljoen kijkers. Volgende week gaat het programma een nieuwe fase in: 'The Battle', die de komende drie vrijdagen wordt 'uitgevochten'. Hierbij betreden twee of drie kandidaten tegelijk de arena in de vorm van een boksring. Na een muzikale krachtmeting, bepaalt hun eigen coach wie van hen doorgaat naar de volgende ronde, 'The voice of Holland LIVE'. Woensdag aanstaande start bovendien de realityserie rondom de kandidaten, 'The voice of Holland - Real Life'.

Online succes

Het programma doet ook in de online wereld een hoop stof opwaaien. Vodafone, partner van 'The voice of Holland', koppelt TV aan vast en mobiel internet waardoor er interactie tussen deelnemer en kijker ontstaat. Vanaf de eerste aflevering werd Twitter overspoeld door Tweets over onder andere de talenten, de jury en de performances. 'The voice of Holland' stond zelfs als trending Twitter topic op nummer 1 wereldwijd. Op Youtube zijn de auditiefragmenten bijna 6 miljoen keer bekeken, waarbij de video's van kandidaat Ben Saunders het populairst waren (in totaal ruim 1 miljoen keer bekeken), gevolgd door Jennifer Ewbank (300.000) en Kim de Boer (250.000). Bovendien is de website www.thevoiceofholland.com in totaal nu door 1,6 miljoen unieke bezoekers bekeken. Via een tweede beeldscherm, namelijk dat van de mobiele telefoon of laptop, kan de kijker extra informatie krijgen over het programma en de kandidaten. Online platformen en sociale netwerken als Hyves, YouTube, Facebook en Twitter bieden naast TV ook online een podium voor de zangtalenten. De kandidaten zullen zichzelf in de komende weken steeds meer promoten via social media om alvast fans aan zich te binden die tijdens 'The voice of Holland LIVE' kunnen stemmen op hun favoriet.

Over The voice of Holland

The voice of Holland is ontwikkeld door Talpa en wordt uitgezonden op RTL 4. In deze talentenshow gaan Nick & Simon, Jeroen van der Boom, VanVelzen en Angela Groothuizen op zoek naar toptalenten en duo's. De presentatie van The voice of Holland is in handen van Martijn Krabbé.

Uitzending: RTL 4, elke vrijdag vanaf 20.30 uur.

Website: www.thevoiceofholland.com





http://www.thevoiceofholland.com