Gemeente Deurne


Koninklijke onderscheiding voor Professor dr. Ir. M. Schouten

Koninklijke onderscheiding

De heer Jeu Schouten kreeg uit handen van burgemeester Gerard Daandels op vrijdag 15 oktober 2010 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Schouten krijgt de titel Officier in de orde van Oranje-Nassau .

De uitreiking vindt plaats in de Blauwe Zaal van het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven ter gelegenheid van het afscheidscollege van prof. Schouten vrijdag 15 oktober a.s.

De heer Schouten is sinds 1976 als voltijds hoogleraar verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Hij krijgt zijn Koninklijke Onderscheiding wegens grote waardering voor zijn verdiensten ten behoeve van de wetenschap en voor zijn maatschappelijke betekenis voor de Technische Universiteit Eindhoven, in het bijzonder voor de faculteiten Werktuigbouwkunde en Industrial Design.

Rode draad in de wetenschappelijke carrière van professor Schouten was het steeds opnieuw benadrukken van de maatschappelijke relevantie van de technische wetenschappen en daarbinnen voornamelijk het ontwerpen als volwaardige discipline, zichtbaar en tastbaar te maken. In zijn visie moeten technische wetenschappen vernieuwend zijn en bijdragen aan producten, die zijn afgestemd op de wensen en de behoeften van de mensen in de samenleving.

Dit streven, eerst als hoogleraar, later als decaan van de faculteit Werktuigbouwkunde is waarheid geworden in de realisatie van de op ontwerpen gerichte faculteit Industrial Design. Zijn visie en vasthoudendheid heeft in tien jaar tijd geresulteerd in een bloeiende faculteit met internationale erkenning.

Deze erkenning en bewondering werd in april van dit jaar bevestigd door de benoeming van prof.dr.ir. M.J.W. Schouten tot honory dean/director van het nog op te richten International Design Institute in de Chinese provincie Zhejiang.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer /