Gemeente Deurne


Legpenning van de gemeente Deurne voor Ad Cosijn


Op vrijdag 15 oktober ontvangt de heer Ad Cosijn de Legpenning van de gemeente Deurne. Hij ontvangt de legpenning met name voor zijn grote inbreng in de ontwikkeling van het Voortgezet Onderwijs in Deurne. Burgemeester Daandels reikt de onderscheiding uit tijdens de feestelijke opening van het nieuwe Hub van Doornecollege in Deurne.

IVOD
De heer Ad Cosijn is in 1995 aangesteld als Rector van het Peellandcollege. Vanaf 1996 tot heden is hij rector van de Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne ( IVOD). Onder zijn leiding is het IVOD uitgegroeid tot een instelling van Voortgezet Onderwijs met de deelscholen, De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en het Peellandcollege, waarbinnen alle leerwegen zijn vertegenwoordigd.

Doorzettingsvermogen en vasthoudendheid
Vooral de toevoeging van het praktijkonderwijs en het gymnasium, zijn voor een groot deel toe te schrijven aan het doorzettingsvermogen en de vasthoudendheid van de heer Cosijn.
Onder zijn leiding is het IVOD uitgegroeid tot een moderne en gezonde instelling, die goed onderwijs verzorgt, voor alle leerlingen in de diverse onderwijsvormen.

Onderwijsvierkant
De heer Cosijn is daarnaast bovendien ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van het "onderwijsvierkant". Hij is de drijfveer geweest achter de bouw van het nieuwe Peellandcollege, de renovatie van het oude Peellandcollege tot Alfrinkcollege en Sprong, en de bouw van het Hub van Doornecollege. Ook heeft hij zich met hart en ziel ingezet om bij de scholen nog een nieuwe multifunctionele sporthal te verwezenlijken. Daarmee wordt het vernieuwde "onderwijsvierkant " afgerond en is Deurne voor de toekomst verzekerd van goede onderwijsvoorzieningen. Allemaal compact bij elkaar. De realisatie van dit allemaal is mede te danken aan de inzet, visie en vastberadenheid van de heer Cosijn.

Maatschappelijk betrokken
Ook op maatschappelijk vlak heeft de heer Cosijn zich verdienstelijk gemaakt. Zo is hij lid van de Commissie van Aanbeveling van de Rolstoelmeerdaagse en is hij tijdens dit jaarlijkse evenement gastheer voor alle deelnemers die dan op de school verblijven. Verder is hij sinds 2003 actief voor de Coöperatieve Commissie van de Rabobank afdeling Deurne. Eerst als lid en later als voorzitter. Tot 2009 heeft hij bovendien ook nog in de Raad van Toezicht van het BJB gezeten.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers