Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 16-10-2010

Auto botst tegen vrachtauto

BEILEN Vrijdagmorgen is 47-jarige man uit Ens gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de A28 in de richting van Assen toen hij ter hoogte van Beilen een vrachtauto wilde inhalen. Door onbekende reden botste de man hierbij tegen de vrachtauto. Vervolgens kwam hij tot stilstand op de vluchtstrook. De brandweer heeft de man uit het voertuig gehaald. Deze is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis.

Kop-staart botsing tussen motorrijders

ASSEN In nacht van vrijdag op zaterdag is een motorrijder gewond geraakt. Een groepje motorrijders reed over De Haar en wilden de Haarweg in rijden. Hierbij lette een 31-jarige motorrijder uit Zwolle niet goed op en botste tegen de achterkant van de motorrijder voor hem. Hij kwam ten val. De man is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Man loopt langs snelweg

TYNAARLO De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een man langs de A28 liep. Toen agenten daar aankwamen bleek de man al op de N34 ter hoogte van Tynaarlo te lopen. De man gaf aan naar Emmen te willen lopen. De man was erg agressief en wilde zijn identiteit niet geven. Hierop is de man aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor waar hij later zijn identiteit bekend maakte. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor niet tonen identiteitsbewijs

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 28-jarige man uit Assen aangehouden. De man stond in De Stelling op straat alcohol te drinken. Toen agenten hem daarop aanspraken en naar zijn identiteit vroegen, gaf de man aan geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en wilde zich niet kenbaar maken. Nadat de agenten de man drie keer hebben gesommeerd zijn identiteit te geven is de man aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor waar hij later zijn identiteit bekend maakte. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert

ASSEN De politie heeft het publiek in het centrum van Assen vrijdagavond gecontroleerd. Hierbij is één bestuurder bekeurd omdat de APK verlopen was, twee bestuurders zijn bekeurd omdat zij door het rode verkeerslicht reden, één bestuurder is bekeurd voor het negeren van een parkeerverbod, één bestuurder had zijn auto geparkeerd op de stoep en één bestuurder parkeerde op een invalidenparkeerplaats zonder daar een speciale invalidenparkeerkaart voor te hebben. Daarnaast is één man bekeurd voor wildplassen en één bestuurder had de maximum snelheid met 21 km/u overschreden.

Rijbewijs beschonken bestuurder ingevorderd

RODEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige automobilist uit Roden aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Roderweg, waarop hij staande werd gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 960 ug/l (2,2 promille). De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurders aangehouden

BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man reed over de Pinksterbloem toen hij een alcoholcontrole passeerde. De man blies 330 ug/l (0,8 promille). De man is aangehouden en kreeg een rijverbod van twee uur. Tevens is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

NIEUWLANDE De politie heeft in de nacht vrijdag op zaterdag een 38-jarige man uit Dalerpeel aangehouden. Op de Steigerwijk werd de man staande gehouden voor een alcoholcontrole. Daar blies de man 420 ug/l (1 promille). De man is aangehouden, kreeg een rijverbod van 4 uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding voor verlaten plaats ongeval

BORGER In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 47-jarige man uit Nieuw-Buinen aangehouden. De man was eerder die nacht op de Hoofdstraat in Borger tegen een plantenbak en een verkeersbord gereden. Vervolgens was hij doorgereden. Op aanwijzingen van getuigen kon de man op de N374 in Nieuw-Buinen worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Vervelende man aangehouden

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Prinsenplein. Toen agenten daar aankwamen gingen de beide partijen uit elkaar en liepen weg. Een 21-jarige man uit Meppel weigerde weg te gaan. Na hem meerdere malen te hebben gesommeerd weg te gaan, bleef de man zich vervelend gedragen in de richting van de agenten. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook daar weigerde de man mee te werken. De man is vervolgens ingesloten.

Tweetal aangehouden voor fietsendiefstal

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongemannen uit Assen van 18 en 19 jaar aangehouden. De agenten reden over de Nieuwehuizen en zagen de jongens rijden op een scooter. De achterste hield een afgesloten fiets boven zijn hoofd. Toen de jongens de agenten zagen lieten ze de fiets vallen en gingen er vandoor in de richting van de Groningerstraat. Een half uur later troffen de agenten beide jongens aan in uitgaanscentrum aan de Rolderstraat. Het tweetal is hierop aangehouden, overgebracht naar het bureau. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek.