Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hattem - Auto over de kop; bestuurder gewond              |

Een 38-jarige automobilist uit Rotterdam is vrijdagavond 15 oktober gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 23.45 uur. De automobilist reed over de N50 ter hoogte van Hattem, hij reed in de richting van Kampen. Door onbekende oorzaak verloor de automobilist de controle over het voertuig waardoor de auto over de kop sloeg. De man raakte hierbij gewond en zat bekneld in zijn auto. De brandweer heeft de man uit zijn benarde situatie bevrijd. Hij is vervolgens door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt te exacte toedracht van het ongeval.


2010152918

|     |Hattem - Bestuurder bestelbus gewond na aanrijding A50    |

Een 31-jarige man uit Tiel is vrijdagavond 15 oktober gewond geraakt nadat hij met zijn bestelbus achterop een vrachtauto botste. De man is met nekklachten en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.


De aanrijding gebeurde rond 22:50 uur. De bestuurder reed over de Rijksweg A50, van Apeldoorn richting Zwolle, ter hoogte van Hattem. Door onbekende oorzaak botste hij achterop een voor hem rijdende vrachtauto. De man raakte hierbij gewond en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtauto (leeftijd en woonplaats onbekend) bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


2010152915

|     |Nunspeet - Man aangehouden voor vernieling ruit           |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 oktober heeft de politie een 24-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor vernieling van een ruit.


De politie ontving de melding rond middernacht. Er zou een ruit zijn ingegooid van een woning aan de Mackaystraat in Nunspeet. Agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Korte tijd later kon de 24-jarige man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010152919

|     |Ermelo - Eenzijdig ongeval; bestuurder onder invloed      |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 oktober heeft de politie een 20-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden. De man had onder invloed van alcohol een eenzijdig ongeval veroorzaakt. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.


De politie ontving rond 01.00 uur een melding over een eenzijdig ongeval op de Oude Nijkerkerweg in Ermelo. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij een flink beschadigde auto aan. De automobilist was vermoedelijk de controle over zijn auto verloren waardoor hij in een bocht was doorgeschoten. In of nabij de auto troffen de agenten geen bestuurder aan. Op basis van het kenteken hebben zij een onderzoek ingesteld. In de woning van de auto-eigenaar troffen zij korte tijd later de bewoners aan. Uit onderzoek bleek dat een 20-jarige man in de auto gereden had. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De automobilist bleek beginnend bestuurder te zijn, zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010152917 / 2010152922

|     |Harderwijk - Sieraden gestolen uit woning                 |

Op vrijdagmiddag 15 oktober zijn er sieraden weggenomen vanuit een woning aan de Verkeersweg in Harderwijk. De bewoners hebben een onbekende vrouw in hun woning overlopen echter wist zij te ontkomen.


De diefstal vond rond 15:00 uur plaats. Bewoners van een woning aan de Verkeersweg hoorde gestommel in de woning. Toen zij onderzochten waardoor dit veroorzaakt werd ontdekten zij dat er sieraden weggenomen waren. Kort daarna zagen zij dat een onbekende vrouw hun woning ontvluchtte. De politie werd gealarmeerd en de agenten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. De onbekende vrouw is niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010152788


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --