Politie Groningen

Zaterdag 16 oktober 2010

Provincie Groningen , 16-10-2010

Drugsgebruiker aangehouden

APPINGEDAM - De politie heeft vrijdagmiddag een 24-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een drugsgebruiker in de Abel Eppensstraat in Appingedam. Dienders zagen de man in een portiek staan. Zij vroegen hem om zijn broekzakken helemaal leeg te maken. Het bleek dat de 24-jarige acht bolletjes harddrugs bij zich had. Hij moest mee naar het politiebureau en kon na verhoor weer gaan. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in een elektronicawarenhuis op de Westerhaven een 55-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de bedrijfsbeveiliging merkten dat de aan het rommelen was bij de computerafdeling. Voorbij de kassa werd het de man hiermee geconfronteerd. Hij bleek in het bezit te zijn van een computerspel en een gamekaart waarvoor hij niet had betaald. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De Stadjer mag een jaar lang niet in de winkel komen. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongetje gewond bij verkeersongeval

LAUWERSOOG Bij een verkeersongeval is vrijdagmiddag een 5-jarige jongetje van Schiermonnikoog gewond geraakt. Het kereltje reed op het fietspad naast de N361. Bij de sluis stak hij plotseling de rijbaan over. Een automobilist uit Lauwersoog die in de richting van Dokkum reed kon een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de 5-jarige. Het kind is met hoofd- en inwendig letsel door de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Veel mis met snorfietser

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige snorfietser uit Harkstede op de bon geslingerd voor meerdere overtredingen. Surveillerende agenten zagen dat de knaap zonder licht reed op het Gedempte Zuiderdiep. Bij controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had om een snorfiets te besturen. Ook bleek dat de brommer niet was verzekerd. Hij moest mee naar het politiebureau. De bromfiets werd door de politie in beslaggenomen. De Harksteder kreeg voor alle feiten een bekeuring.

Automobiliste over de kop

HAREN - Bij een eenzijdig ongeval is vrijdagmiddag op de autosnelweg A28 een 53-jarige vrouw uit Smilde gewond geraakt. Bij de Witte Molen richting Assen moest de bestuurster een heftige stuurcorrectie maken bij een inhaalmanoeuvre. Hierbij is zij vermoedelijk door gladheid van het natte wegdek in een slip geraakt. Haar auto sloeg meerdere malen over de kop. Het slachtoffer kon zelf uit de auto komen. Zij werd voor controle door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingbedrijf afgesleept. Door het verkeersongeval ontstonden er op de A28 in beide richtingen forse files.

Auto in de sloot

APPINGEDAM Een 23-jarige automobilist uit Appingedam is vrijdagavond met zijn auto in de sloot gereden. Hij reed over de Holwierdeweg in Appingedam. De automobilist moest naar eigen zeggen uitwijken voor een overstekende haas en kwam in de berm terecht. Hij verloor de controle over het voertuig en kwam via een lantaarnpaal in de naastgelegen sloot tot stilstand. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De beschadigde auto moest door een bergingbedrijf worden afgesleept.

Alcomobilist gaat er vandoor

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder in verboden richting reed op het Gedempte Zuiderdiep. Toen zij hem wilden controleren ging de Stadjer er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op het Emmaplein klemgereden. Het bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Portiers vinden drugs

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht drie mannen (19, 20 en 31 jaar) uit Groningen aangehouden voor het bezit van drugs. Agenten reageerden op meerdere meldingen van het aantreffen van drugs bij de ingang van een horecagelegenheid in de Peperstraat. Bij fouillering van de 19-jarige knaap vonden portiers vijf zakjes met 18 bolletjes harddrugs. Bij de 20-jarige Stadjer werden 20 zakjes softdrugs aangetroffen. De 31-jarige man bleek in het bezit te zijn van 51 vermoedelijk XTC pillen. Alle drie verdachten werden overgedragen aan gealarmeerde agenten. Het trio is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na vernieling etalageruit

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagochtend op de Vismarkt in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten reageerden op glasgerinkel in de Herestraat. Toen agenten bij een koffie café op de hoek met het Koude Gat aankwamen zagen zij dat een etalageruit was vernield. Ook zagen zij een man wegrennen. Een getuige had gezien dat de 20-jarige Stadjer de etalageruit had vernield. Na een korte sprint konden dienders de verdachte op de Vismarkt inrekenen. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Hij verklaarde militair te zijn zal hij vandaag aan de Koninklijke Marechaussee worden overgedragen.

Alcomobilist maakt brokken

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmorgen een 23-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurster op de JC Kapteynlaan met haar auto tegen een was aangereden. Een blaastest wees uit dat zij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,75. Met een rijverbod mocht zij na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakte haar auto zwaar beschadigd. Haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man vanspelcomputer berooft

DELFZIJL De politie doet onderzoek naar een straatroof vrijdagavond aan het Gersteland in Delfzijl. Een 19-jarige man uit Delfzijl was via MSN overeengekomen om zijn PlayStation Portable aan iemand te verkopen. Zij spraken af elkaar te ontmoeten aan het Gersteland in Delfzijl. Vlak voor de overdracht verschenen twee mannen in een auto. Een van de mannen zette een mes op de keel van de 19-jarige. Zij beroofden het slachtoffer van zijn spelcomputer en geld. De straatrovers gingen ervandoor in een groenkleurige personenauto met geblindeerde ramen. Het slachtoffer raakte licht gewond. Een zoektocht van de politie naar de daders leverde geen resultaat op. Het gaat om twee donkergekleurde mannen. Een dader droeg een bril en een snor. Ook had hij een gouden tand. De politie stelt een onderzoek in. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident en/of weten wie de gewelddadige beroving heeft gepleegd. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie slaags met feestgangers

WINSCHOTEN - De politie is zaterdagmorgen op het Marktplein in Winschoten slaags geraakt met een groep van ongeveer 300 feestgangers en omstanders. Na afloop van een schoolfeest verzamelden zich een grote groep feestgangers op het Marktplein. In deze groep ging een 17-jarige knaap uit Winschoten door nog een onbekende oorzaak flink door het lint. Hij sloeg hierbij wild om zich heen. Toegesnelde dienders hadden de handen vol om de knaap tot bedaren te krijgen. Agenten besloten de jongen voor zijn eigen veiligheid aan te houden. Hierbij ontstond er een grimmige sfeer. Een groep van ongeveer 300 omstanders bemoeiden zich met het optreden van de agenten. Zij bekogelden de politieagenten met stenen en glaswerk. Een politieagente raakte door een rondvliegende steen gewond aan haar oog. Agenten vorderden de groep om zich van het Marktplein te verwijderen. Toen de groep weigerde om weg te gaan voerden ongeveer 20 agenten een aantal charges uit met de wapenstok. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Bij de schermutselingen raakten een aantal personen gewond. Sommigen moesten zich met bijtwonden laten behandelen in het ziekenhuis. Ook de politieagente moest zich met een oogwond in het ziekenhuis laten behandelen. Alle gewonden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Bij de schermutselingen sneuvelde ook een ruit van een politieauto. Nadat de agenten assistentie hadden gekregen van andere collegas keerde de rust weer terug. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. De recherche is een onderzoek gestart. Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist. De politie is dan ook op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit geweldsincident en/of weten welke personen met stenen en glaswerk naar de politie hebben gegooid. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000