Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Drugsonderzoek afgerond                     |

De politie heeft een onderzoek naar handel in softdrugs vanuit een woning in de wijk Oostervoort in Winterswijk afgerond. Tijdens onderzoek in de woning werd 200 gram hennep aangetroffen en in beslaggenomen. Tegen de 43-jarige bewoner, die hiervan wordt verdacht, is proces-verbaal opgemaakt.


De politie kwam de woning op het spoor na een tip. Uit onderzoek bleek dat de bewoner, een 43-jarige Winterswijker, vermoedelijk in softdrugs handelde vanuit de woning. Hij is op vrijdagavond 8 oktober aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Bij het onderzoek dat door agenten in de woning ingesteld was troffen zij in totaal zo'n 200 gram hennep aan. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Omdat het een huurwoning betreft zal de bewoner door de huurvereniging uit zijn woning gezet worden. De politie heeft het onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen de Winterswijker.


2010149218

|     |Doetinchem - Fietser gewond na aanrijding                 |

Een 11-jarige fietser uit Doetinchem is vrijdagmiddag 15 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De fietser is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. Een 32-jarige automobilist uit Doesburg reed over de Bilderdijkstraat in Doetinchem richting de Rozengaardseweg. De fietser reed over de Bezelhorstweg en stak het kruispunt met de Bilderdijkstraat over, vermoedelijk zag hij de naderende automobilist over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam en gewond raakte. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2010152806

|     |Doetinchem - Jongen aangehouden voor vernieling fietsen   |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 oktober heeft de politie een 17-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden voor vernieling van enkele fietsen.


De politie ontving rond 02.15 uur een melding dat er fietsen vernield zouden worden op het station de Heut in Doetinchem. De getuige zag dit en gaf het signalement door aan de politie. Agenten kwamen ter plaatse en zagen een jongen lopen die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010152934

|     |Didam - Fietsen onder invloed ook gevaarlijk              |

Dat fietsen onder invloed van alcohol ook gevaarlijk kan zijn bleek op vrijdagavond 16 oktober. Een 60-jarige fietser uit de gemeente Doetinchem is aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol ten val kwam en op de rijbaan bleef liggen.


De politie ontving de melding rond 20.40 uur. Een fietser zou aan de Doetinchemseweg in Didam gevallen zijn. Hij bleef op straat liggen en stond niet meer op. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de man gedronken had. De fietser was bij zijn val niet gewond geraakt. Agenten hielpen de man overeind en hielden hem aan. Hij vormde met zijn gevaarlijke fietsgedrag een gevaar voor zichzelf en andere weggebruikers. De fietser is overgebracht naar het politiebureau en blies op de ademanalyse 1.9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten hebben hem vervolgens veilig thuis afgezet om te voorkomen dat er ongelukken zouden gebeuren.


2010152845

|     |Winterswijk - Aangehouden voor winkeldiefstal             |

De politie heeft vrijdagmiddag 15 oktober een 25-jarige man uit Aalten en een 32-jarige man uit Rhenen verhoord over een winkeldiefstal. Het duo bleek schoenen te hebben gestolen bij een schoenenwinkel aan de Ratumsestraat.


Een oplettende winkelier zag het tweetal en belde de politie omdat de mannen zich verdacht gedroegen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen het duo aan de Misterstraat in Winterswijk lopen. Bij een controle bleek dat de mannen in bezit waren van meerdere schoenen die van diefstal afkomstig waren. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.


2010152816


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --