Politie Amsterdam-Amstelland

Waarschuwingsschoten bij achtervolging

Op de Sloterweg zijn in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni vijf personen uit een auto aangehouden na achtereenvolgens het negeren van een stopteken, een achtervolging, het inrijden op een politieauto en het proberen een politieauto van de weg te rijden. Bij een van de aanhoudingen werden waarschuwingsschoten gelost.

Alle verdachten liepen een nat pak op. Het incident begon om halfdrie toen politiemensen op de Stadionweg een personenauto met vijf inzittenden een stopteken gaven. Hieraan werd niet voldaan en er ontstond een achtervolging die uiteindelijk eindigde in het water naast de Sloterweg. Op de Aalsmeerweg probeerde politiemensen de auto tot stoppen te dwingen. Hierbij reed de achtervolgde auto een politieauto en enkele geparkeerde auto's aan. Via de Henk Sneevlietweg en de Johan Huizingalaan reed men de Sloterweg op. Daar probeerde men een politieauto van de weg te drukken c.q. te rijden.

Een van hen is naar een ziekenhuis overgebracht. Daar bleek na onderzoek dat hij aan het simuleren was iets te mankeren. Vervolgens is hij net als de andere vier naar een politiebureau overgebracht en ingesloten. Rechercheurs van de Districtsrecherche Zuid hebben de zaak in behandeling.


____________________