Herfstvakantie in Het Spoorwegmuseum


Britse ambassadeur opent tentoonstelling 'Sporen over Zee'

UTRECHT, 20101013 -- In Het Spoorwegmuseum opende de Britse ambassadeur Paul Arkwright gisteren de nieuwe tentoonstelling `Sporen over Zee'. Vanaf vandaag is deze tentoonstelling over de boottreinverbinding van Nederland naar Engeland open voor publiek. Met `Sporen over Zee' haakt Het Spoorwegmuseum aan bij de Week van de Geschiedenis die dit jaar als thema `Land en Water' heeft. Naast de tentoonstelling biedt Het Spoorwegmuseum gedurende de hele herfstvakantie van 16 t/m 31 oktober een boeiend dagelijks programma met kinderrondleidingen, workshops, opera en ritjes met de (stoom)trein.

Het programma rond De Week van de Geschiedenis in Het Spoorwegmuseum wordt verder ingevuld met een bezoek van kinderboekenschrijfster Nanda Roep op 23 oktober. Kinderen kunnen, geïnspireerd door de tentoonstelling `Sporen over Zee', hun eigen verhaal fantaseren over treinen en boten. Deze verhaaltjes worden door Nanda opgeschreven. Met een eigen gemaakte tekening wordt van dit verhaal vervolgens een boekje gemaakt. Kinderen krijgen dit boekje later thuis gestuurd.

Het programma voor de herfstvakantie:
* In het weekend van 16 en 17 oktober gaan de historische treinen van Het Spoorwegmuseum rijden. Als Heimwee Express rijdt dit weekend de Blokkendoos, een trein uit 1927. Kaartjes voor de Heimwee Express zijn te koop in de museumwinkel. Ook het pronkstuk van het museum, stoomlocomotief de Arend, wordt op stoom gebracht. Publiek kan (gratis) meerijden tijdens korte ritjes over het museumterrein.
*Op zondag 17 oktober klinkt er opera in het historische Maliebaanstation. De zangers en zangeressen van `Opera per Tutti' zingen bekende en minder bekende aria's in Wachtkamer 3de klasse. Kaarten zijn op zondag te koop aan de kassa, reserveren kan op www.operapertutti.nl.
*Op dinsdag 19 oktober is het Plusdag met een speciaal programma voor ouderen. Conservator Jos Zijlstra geeft op deze dag een lezing over `Sporen over Zee'.
*Iedere dag om 11.00 en 14.00 uur nemen de EduTRAINers kinderen mee voor een speciale kinderrondleiding, zijn er workshops tussen de treinen en worden de kleinsten geschminkt.

Kijk voor het programma per dag op www.spoorwegmuseum.nl