Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Uitslag fotowedstrijd

31 aug 2010 - 11:54

Wie maakt de foto die het beste een scheepsramp verbeeldt? Dat was het thema van de fotowedstrijd die de afdeling Scheepsarcheologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed uitschreef in het kader van de Week van de Geschiedenis. De inzendtermijn sloot op zondag 15 augustus.

De Week van de Geschiedenis vindt dit jaar plaats van 16 t/m 24 oktober. Het landelijke thema `land en water' sluit naadloos aan bij scheepsarcheologie.

Een deskundige jury bestaande uit specialisten op het gebied van fotografie en/of scheepsarcheologie heeft de ingezonden foto's beoordeeld. Daarbij is gelet op zeggingskracht, originaliteit en kwaliteit.

Van de ingezonden foto's zijn er 23 geselecteerd waarmee in het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot een expositie zal worden ingericht die tijdens de Week van de Geschiedenis wordt geopend. De foto's zullen tot eind 2010 te zien zijn.

De drie onderstaande prijswinnaars krijgen een geheel verzorgd dagje in Batavia, aan de Lelystadse kust aangeboden. De eerste prijswinnaar ontvangt bovendien een afdruk op canvas van de winnende foto.

Eerste prijs: wrak van de S.S. Maheno op Fraser Island, Australië, gemaakt door Jan Willem Wessels.

Tweede prijs: scheepswrak aan de Schotse kust vlakbij Edinburgh, gemaakt door Marlies Stoter

Derde prijs: Oostvaardersplassen, zoals het geweest kan zijn..., door Cor Boers