Christelijke Jongerenorganisaties organiseren congres


DOORN, 20100924 -- Op zaterdag 16 oktober vindt in Conferentieoord Zonheuvel de derde editie plaats van het Christelijk Sociaal Jongeren Congres (CSJC). Doel van het CSJC is om christelijke jongeren meer bekend te laten worden met christelijk-sociaal denken. Door middel van prikkelende toespraken en workshops worden de deelnemers uitgedaagd om na te denken over hoe zij in hun eigen leven verantwoordelijkheid kunnen nemen in de samenleving. Het congresthema is: `Me, myself, and...?'.

Het congresprogramma bevat bijdragen van verscheidene bekende christelijke sprekers. Te gast zijn onder meer Erik Borgman, Paul Donders en Reinier van den Berg. Verder zijn er voor de deelnemers ook diverse workshops. Hierin wordt met een praktische insteek verantwoordelijkheid nemen concreet gemaakt. Aan het eind van de middag zal cabaretier Tim van Wijngaarden op eigen wijze zijn licht laten schijnen over het congresthema.

Het CSJC wordt georganiseerd door vijf christelijke jongerenorganisaties: CDJA, PerspectieF, SGPj, CNV-jongeren en Christennetwerk Ð GMV.

Stichting Christelijk Sociaal Jongeren Congres