Ingezonden persbericht


Amsterdam, donderdag 9 september 2010

MC THEATER GAAT OPEN
Nieuw theater van productiehuis MC in Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam

Op zaterdag 16 oktober 2010 opent productiehuis MC officieel de deuren van haar MC Theater in het Cultuurpark Westergasfabriek te Amsterdam. Het nieuwe MC Theater is een modern transparant theater met een theaterzaal, twee studio's, foyer en een nieuw restaurant Toko MC gevestigd in de prachtige oude industriële setting van de Zuiveringshal-Oost. Het theater is ontworpen door Architectenbureau Koldeweij op basis van een eerder ontwerp van MOKO OMOHA.

foto's: Imre Csany/DAPh

In het MC Theater produceert en presenteert MC voorstellingen en events uit het eigen productiehuis, maar programmeert ook in samenwerking met andere festivals op het Westergasfabriekterrein, zoals o.a. het Afrovibes Festival, Manuscripta en Cinekid.

In de week van de officiële opening heeft MC een speciaal programma samengesteld. Van 12 tm 15 oktober is opnieuw de voorstelling De Laatste Dichters te zien in de theaterzaal van MC Theater, een theaterbewerking van MC van de gelijknamige roman van Christine Otten. Op 15 en 17 oktober presenteert choreograaf en theatermaker Alida Dors, artist in residence bij MC, haar derde werkpresentatie in de kleine studio van het MC Theater onder de noemer Etude 3. Daarnaast opent op zondag 17 oktober de oeuvre tentoonstelling van fotograaf Jean van Lingen in de foyer van het MC Theater. Op 1 oktober as. verschijnt een speciaal MC Magazine ter gelegenheid van de opening van het MC Theater.

Alle informatie over het productiehuis MC en het nieuwe theater is ook te vinden op www.mconline.nl