Ingezonden persbericht


PERSBERICHT voor directe publicatie
Amsterdam, 10 september 2010

ILLEGAAL DANSEVENEMENT 'THE BOOTLEG' IN HARTJE AMSTERDAM

The Bootleg start in de herfst een serie illegale events in Amsterdam. Zaterdag 16 oktober vind de eerste editie plaats in een spectaculaire locatie in het hart van de stad. The Bootleg gaat de flirtueuze jaren '20 periode weer ontbloten met haar Jazz, Swing, Charleston ladies, big-bands en veel theater. De bezoeker die The Bootleg weet te vinden zal worden meegesleurd in een stout gevoel van jaren 20 klasse en zich verliezen in een flirt van weleer.

In de jaren '20 werd alcohol verboden in de VS, waarbij het brouwen, handelen en nuttigen van alcohol zich verplaatste achter gesloten deuren. Het politieke klimaat trad streng op tegen enige vorm van fabricage of handel in alcohol, terwijl de samenleving zich hier weinig van aan trok. Het criminele circuit nam hierdoor in kracht toe, er werd stiekem alcohol in de laars meegenomen (de ' bootleg') en werd er harder gefeest dan ooit te voren; maar dan wel achter gesloten deuren en met geheime codes.

Op zaterdag 16 oktober zal een spannend oud pand in het centrum van Amsterdam, met verschillende zalen, veranderen in een Bootleg sfeer met jaren 20 swing, charleston, big band, en zwoele zangeressen. En uiteraard zullen de nachtelijke uurtjes worden opgezweept met dj-sets van onder andere Kareem Raihani, Freddy Spool en jazz goeroe Maestro.

The Bootleg start nu in een Amsterdam op een moment dat het steeds meer op de jaren '20 in Amerika gaat lijken. Want waar drank en drugs nog steeds de gangmakers zijn op de vele Amsterdamse feesten is er tevens een steeds groter wordende vertrutting gaande. Roken mag niet meer, pokeren om geld is illegaal, drinken buiten de terrasafscheiding is verboden en vergunningen voor eigenzinnige evenementen worden vrijwel niet afgegeven. Kortom, de tijd is rijp voor een nieuwe Bootleg, de enige vraag is nog; hoe kom je er terecht? De locatie is namelijk onbekend en alleen een code zal toegang geven tot de plek waar alles kan en alles mag.

THE BOOTLEG zal onregelmatig plaatsvinden, op onbekende spannende locaties en enkel zijn deuren ontsluiten voor hen die meedoen in flirt, kleding en stijl.

Agenda informatie
Tijd: 21.30 - 05.00 uur. Vanaf 18 september begint de kaartverkoop online (www.thebootleg.nl) en via niet-reguliere kanalen.

Dresscode
Fred Astaire, Ginger Rogers, Charlie Chaplin, Al Capone, Marlene Dietrich, etc.

Historie
Lloyd & Acardi is gespecialiseerd in concepting voor zowel het bedrijfsleven als de evenementenbranche. The Music Marketeers levert achtergrondmuziek aan winkels en horeca en DJ Maestro is bekend van zijn compilaties i.s.m. het Blue Note label.