Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POEPWEEK MET POEPTOUR, SHITQUIZ EN POEPVERKOOP IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

'Herfstvakantie met een luchtje' vertelt bezoekers over poep en spijsverteringsproces van dieren

Hilvarenbeek, dinsdag 14 september 2010 - Deze herfstvakantie trakteert Safaripark Beekse Bergen haar bezoekers op de Poepweek. Letterlijk. Het safaripark heeft namelijk een grote boodschap voor iedereen die alles wil weten over de spijsvertering van de Afrikaanse dieren. Elke avonturier die wil lezen, horen en ruiken over de spijsvertering bij de wilde dieren kan van 16 tot en met 24 oktober terecht in het wildlife park in Hilvarenbeek.

De dieren van Safaripark Beekse Bergen laten de bezoekers deze herfstvakantie een poepje ruiken. Het Afrikaanse wildlife park trekt namelijk alles uit de kast om een thema met een luchtje aan te snijden. Zo organiseert het park ondermeer een geurtocht, waarbij grote drollen de bezoekers een ware poeptour bezorgen. Ook vertellen rangers uitgebreid over de weg die het voedsel aflegt in een leeuwenlijf, buffelbuik of bavianenromp. Daarnaast kunnen de bezoekers vragen stellen aan dierverzorgers. Vragen als 'Hoeveel mest produceert een olifant?', 'Maken apen hun vieze billen schoon?' en 'Waar laat het safaripark al die mest?' worden door deze rangers beantwoord. Vervolgens kunnen bezoekers - jong en ouder - hun opgedane kennis testen in de Shitquiz. Zelfs op de mensentoiletten onthult Safaripark Beekse Bergen smeuïge wetenswaardigheden over onbekende dierenmanieren.

Poep voor thuis
Na afloop kan er in het safaripark een emmertje met olifantenmest gekocht worden voor thuis. Deze mest werkt prima voor bijvoorbeeld een mooie rozenstruik. Meer informatie is te vinden op www.beeksebergen.nl. Het Afrikaanse wildlife park is tijdens de Poepweek dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (Safaripark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1 , Hilvarenbeek).
---




Ingezonden persbericht