Ingezonden persbericht


Ramses Graus presenteert eerste regie bij jeugd- en muziektheater Het Filiaal

Op zaterdag 16 oktober is in Jeugdtheaterhuis de Berenkuil in Utrecht de première van Mevr. Ophelia. Een objecttheatervoorstelling voor de hele familie van theatermaker Ramses Graus.

Ramses speelt regelmatig in voorstellingen van Het Filiaal. Hij was onder andere te zien in Wiplala weer, Katharina Katharina in het ganzenbord en Zo Plat Als De Wereld. Nu is hij ook als theatermaker lid van het artistieke team.

Mevr. Ophelia is geïnspireerd op het prentenboek Ophelia's Schimmentheater van Michael Ende. Maar in plaats van een heleboel letters maakt regisseur Ramses Graus gebruik van alles wat hij maar kan vinden. Poppen, papier, karton, spel, muziek, licht, ontzettend veel spullen en nog veel meer schaduwen. De voorstelling gaat over een oude dame, Ophelia. Op een dag ontmoet ze een schaduw die bij niemand hoort, net als zij. Ze besluit de schaduw onder haar hoede te nemen. Maar dan komen er meer...

Ramses Graus (1972) studeerde in 1998 af als Theatermaker aan de faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij behoorde lange tijd tot de vaste spelers van theatergroep Aluin in Utrecht onder leiding van regisseur Erik Snel. Hij won in 2001 met het cabaretduo Rul de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Naast zijn werk bij Het Filiaal begeleidt hij jonge makers bij hun eerste producties.

Première en tournee
Mevr. Ophelia is van 15 t/m 17 oktober te zien in Jeugdtheaterhuis de Berenkuil: Biltstraat 166 in Utrecht. Daarna volgt een tournee tot en met eind januari 2011. Meer informatie en reserveren: www.hetfiliaal.nl of 030 2734956


---