Ingezonden persbericht


Gratis tuinschets op 16 & 17 oktober
Tuinadviesdagen in De Tuinen van Appeltern


- APPELTERN- Wilt u een nieuwe tuin maar weet u niet hoe u moet beginnen? Past uw huidige tuin niet bij u en wilt u deze aanpassen? Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober helpen De Tuinen van Appeltern en de Exclusief Geselecteerde Hoveniers u bij problemen in uw tuin. Het gehele weekend worden er gratis schetsadviezen gegeven, dus neem foto's en een plattegrond van uw tuin mee!

Een goed begin is het halve werk
Met een goed ontwerp legt u de basis voor uw toekomstige tuinplezier. Zonder een gedegen ontwerp dat is afgestemd op uw wensenpakket en dat past bij het huis en de omgeving, wordt het problematisch. Er worden veel fouten gemaakt bij de vormgeving en inrichting, met als gevolg een tuin waarin u zich niet prettig voelt. Een tuin moet in alle opzichten bij u passen, zowel qua comfort, financiën en werk. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, of juist een tuin waar u zelf wekelijks uren aan kunt werken? Hoe wordt een ondiepe tuin ruimer en een smalle tuin breder? Is een pergola wel nodig? Dit zijn allemaal vragen die met een goed ontwerp beantwoord kunnen worden.

Gratis schetsadvies
Er is veel onwetendheid over de mogelijkheden die een tuin in zich heeft. Ook over de diverse wegen die u daarbij kunt bewandelen is veel onduidelijkheid. Daarom kunt u op 16 en 17 oktober terecht in De Tuinen van Appeltern. Exclusief Geselecteerde Hoveniers geven dan gratis tuin- en schetsadviezen. Deze hoveniers zijn echte professionals op hun vakgebied. Zij willen een bijdrage leveren aan de Nederlandse tuincultuur door u gratis schetsadviezen te geven en er voor te zorgen dat u een tuin krijgt die bij u past. De hovenier neemt de tijd om uw vragen persoonlijk te beantwoorden en maakt op basis van de door u aangeleverde foto's en maten vast een grove schets voor uw tuin.

Deelnemen? Meldt u aan!

Wilt u deelnemen aan een schetsadvies van één van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers? Meldt u dan aan via de website www.appeltern.nl. Daar kunt u een formulier invullen en het gewenste tijdstip aangeven. Er wordt dan vanzelf contact met u opgenomen om uw aanvraag te bevestigen. U wordt ingedeeld bij een deelnemende hovenier in uw omgeving. Het tuin- en schetsadvies duurt 45 minuten en wordt gegeven in De Tuinen van Appeltern. Dit tuinadvies is gratis, u betaalt slechts entree voor het tuininspiratiepark. Elke deelnemer ontvangt tevens een gratis tuingelukboekje! Wilt u meer weten over de hoveniers? Neem dan een kijkje op www.exclusiefgeselecteerd.nl.

Ervaar het verschil met 'De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk'

Wat maakt een goede tuin? Dat een kwestie van de juiste verhoudingen tussen verharding en groen én tussen hoog en laag. Met vier eenvoudige basisvoorwaarden kan iedereen op eigen wijze het tuingeluk ervaren. Een tuin verrijkt uw leven zolang u maar goed begint. Voldoende beplanting, voldoende hoogte, voldoende privacy en een evenwichtige energiebalans zorgen voor de tuinbeleving die feitelijk door iedereen vooraf werd verwacht. Daarom heeft De Tuinen van Appeltern, in samenwerking met de Exclusief Geselecteerde Hoveniers, 'De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk' opgesteld. U leest er meer over op www.tuingeluk.info.

Om bezoekers de werking van de vier basisvoorwaarden in de praktijk te laten ervaren liggen er in het inspiratiepark vier speciale belevingstuinen. Hier kunt u met eigen ogen ervaren wat het verschil in hoogte en beplanting met uw tuin én uw gevoel doet. De vier tuinen zijn allemaal even groot (5mx8m) en gemaakt van eenvoudige materialen en heel gebruikelijke planten. De Tuinen van Appeltern heeft daarmee willen aantonen dat het gevoel in een tuin niet bepaald wordt door de uitstraling of kostprijs van de bestrating en accessoires.